понеділок, 22 серпня 2022 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ намагається мотивувати допоміжні сили для битви за Донбас – британська розвідка

РФ намагається мотивувати допоміжні сили для битви за Донбас – британська розвідка
РФ все більше намагається залучити допоміжні сили для посилення військ на Донбасі. Фото: eastnews.ua

Країна-окупантка Російська Федерація дедаллі більше намагається залучити допоміжні сили для посилення регулярних військ на Донбасі.

Командири, ймовірно, вдаються до прямих фінансових стимулів. Водночас деякі бойові підрозділи РФ вважаються ненадійними для наступальних операцій. Такі дані має розвідка Великої Британії, про що повідомила в Twitter 22 серпня.

"Послідовним чинником, що сприяє цим проблемам, є те, що Росія класифікує війну як "спеціальну військову операцію". Вона обмежує повноваження держави щодо правового примусу", – зазначили в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "пригальмували" ворожий штурм і розвідку боєм

Бойовики так званої ЛНР відмовляються від участі в наступальних операціях в Донецькій області. Вони стверджували, що "виконали свій обов'язок із забезпечення контролю ЛНР над усією Луганською областю, який було встановлено в липні".

"І не бажають воювати в Донецькій області, незважаючи на погрози та залякування з боку вищого командування", – додали британські розвідники.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

Російська Федерація навряд чи зможе виділити достатньо ресурсів для нової наступальної операції, тож росіяни, імовірно, не зможуть захопити більше території у найближчі місяці. Такий прогноз, якщо події не розгортатимуться "непередбачуваним чином", дали аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «РФ намагається мотивувати допоміжні сили для битви за Донбас – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі