понеділок, 22 серпня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія навряд чи захопить більше українських територій: експерти ISW пояснили чому

Росія навряд чи захопить більше українських територій: експерти ISW пояснили чому
Силам РФ не вдається скористатися тактичними проривами і маневрувати у тилові райони. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська Федерація навряд чи зможе виділити достатньо ресурсів для нової наступальної операції, тож росіяни, імовірно, не зможуть захопити більше території у найближчі місяці.

Такий прогноз, якщо події не будуть розгортатися "непередбачуваним чином", дали аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) у своєму щоденному звіті.

"Російські наступальні операції на сході вичерпали імпульс, якого вони набули наприкінці липня. Росіяни не здатні отримати вигоду з попередніх успіхів навколо Бахмута та Авдіївки, що є прикладом фундаментальнішої російської військової проблеми: нездатності перетворити тактичні успіхи на оперативні. Силам РФ не вдається скористатися тактичними проривами і маневрувати у тилові райони. Або вивести з ладу значну частину українських оборонних рубежів. Тому вони постійно дають українцям час тактично вийти з бою та відновити оборону", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни відправили на фронт понад 400 чоловіків із шахти - тепер їх заміняють жінки

Це перешкодить Росії досягти значних територіальних успіхів у найближчі місяці, хіба що відбудуться серйозні зміни на полі бою. Для територіального просування росіянам також потрібно сформувати та задіяти додаткові штурмові групи, обладнання й бойовий дух.

"Армія РФ здійснила кілька невдалих наземних штурмів на південний захід і південний схід від Ізюма, наземний наступ на південний схід від Сіверська та на північний схід і південь від Бахмута. Російські війська досягли обмежених успіхів на захід від Донецька, але не проводили наземних нападів у напрямку кордону між Донецькою та Запорізькою областями", – ідеться у звіті ISW за 21 серпня.

Російські війська продовжили атакувати населені пункти на північний захід і південний захід від Авдіївки. Також ворог здійснив кілька штурмів на лінії фронту Херсон – Миколаїв і частково просунувся на схід від Миколаєва.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув уранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Росія навряд чи захопить більше українських територій: експерти ISW пояснили чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі