пʼятниця, 07 жовтня 2022 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ експериментує з "Іскандерами": експерт розповів деталі

РФ експериментує з "Іскандерами": експерт розповів деталі
"Іскандери", які вдарили по Запоріжжю 5 жовтня, мали "касетну" боєголовку, хоча такі ракети мають моноблочну боєголовку. Фото: Defense Express

"Іскандери", які вдарили по Запоріжжю 5 жовтня, мали "касетну" боєголовку, хоча такі ракети мають моноблочну боєголовку.

Про це повідомив аналітик видання Defense Express Іван Киричевський у Facebook. Він наголосив, що російське командування, імовірно, не покладається на іранські дрони як на "абсолютну зброю" у війні проти України, тому комбінує запуск БПЛА з крилатими ракетами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети, артилерія і дрони: окупанти масовано ударили по Україні

За попередніми підрахунками, за минулий тиждень росіяни не тільки відстріляли 46 Shahed-136, але й також виконали 20 пусків ракет різних типів, зокрема 13 балістичних.

"Цілком можливо, що росіяни в експериментальному порядку встигли "нафарширувати" такі ракети "тепловими пастками" типу 9В899. Цілком імовірно, що вони продовжують такі конструкторські роботи", – написав він.

Експерт допускає, що ракетний терор РФ у наступні тижні матиме два завдання.

"Це не тільки удари по наших важливих об'єктах, але й перевірка на міцність нашої ППО. Що скоро має перейти на новітні ЗРК західного виробництва", – підкреслив Киричевський.

Російські окупанти втретє за день обстріляли Запоріжжя.

Ворог завдав чергового ракетного удару по обласному центру й найближчих околицях. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Згодом голова адміністрації повідомив, що спрацювала протиповітряна оборона, збили три російські ракети.

Зараз ви читаєте новину «РФ експериментує з "Іскандерами": експерт розповів деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі