пʼятниця, 15 липня 2022 15:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів, у який період ЗСУ зазнали найбільших втрат

Резніков розповів, у який період ЗСУ зазнали найбільших втрат
Ситуація на фронті змінилася після того, як Україна отримала від партнерів зброю. Фото: Олексій Резніков / Facebook

Найбільше військових Україна втратила в травні – тоді гинуло до 100 людей на день.

У той час перевага російських окупантів була більшою, особливо на Донбасі. Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтервʼю BBC.

"Вони (російські військові. – Gazeta.ua) використовували до 1000 артилерійських снарядів на годину. Це був шалений тиск, в ми не мали можливості їм відповідати: не мали стільки патронів. У травні справді до 100 хлопців, на жаль, гинули, і до 300-400 були поранені", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

Міністр заявив, що після того, як в Україну прибули гаубиці М777, М109, "Цезарі", Panzerhaubitze, ситуація почала конкретно змінюватися.

"А як приїхали всім відомі HIMARS і ми влучно потрапляємо в їхні склади й командні центри – це починає змінювати картину бою суттєво. І я маю надію на додаткові HIMARS, додаткові М-270 MLRS, які вже три заїхали й будуть ще від партнерів", – заявив Резніков.

Міністр зазначив, що має дані щодо українських втрат у війні проти Росії.

"У мене є дані, але я не можу оприлюднити їх, щоб не дарувати ворогові деталі. Можу сказати, що вони значно відрізняються від величезних втрат ворога", – пояснив він.

Військове керівництво поки що не розкриває статистику втрат сил оборони України у війні. Не допомагати ворогу з його інформаційними спецопераціями закликала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Міноборони вже кілька місяців сплачує допомогу сім'ям загиблих захисників України.

Кількість втрат сил оборони України – державна таємниця під час воєнного стану. Вона зумовлена військовою доцільністю і тим, що ворог не має знати таку інформацію і використовувати її собі на користь, сказала Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, у який період ЗСУ зазнали найбільших втрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі