середа, 01 лютого 2023 12:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Викрили факти співпраці президента "Мотор Січі" з терористами ДНР: фото й відео
11

Контррозвідка та слідчі Служби безпеки України викрили нові факти злочинної діяльності президента корпорації "Мотор Січ", колишнього народного депутата від Партії регіонів В'ячеслава Богуслаєва, який підозрюється в роботі на агресора.

Після початку повномасштабного вторгнення високопосадовець здійснював фінансування терористичної організації ДНР, повідомила 1 лютого пресслужба СБУ. Зокрема, через сплату "податків" та "зборів" у бюджет цього квазіутворення.

"Серед іншого, він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої ДНР. Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу РФ. Через оборудку "бюджет" терористичної організації ДНР отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді "податків" від реалізації авіапродукції для потреб рашистів", – ідеться в повідомленні.

СБУ викрила факти співпраці президента Мотор Січі з терористами
Фото: ssu.gov.ua
СБУ викрила факти співпраці президента Мотор Січі з терористами
СБУ викрила факти співпраці президента Мотор Січі з терористами
СБУ викрила факти співпраці президента Мотор Січі з терористами
СБУ викрила факти співпраці президента Мотор Січі з терористами

Одержані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань Росії, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат від ОПЗЖ здавав окупантам місця дислокації ЗСУ під Бахмутом

"На підставі цих доказів слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили очільнику промислового гіганта про нову підозру. Крім цього під час нових обшуків правоохоронці виявили більше 20 медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ "Мотор Січ" від представників військово-політичного керівництва РФ. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності", – звітує відомство.

Торік у жовтні СБУ затримала Богуслаєва. За даними слідства, екснардеп причетний до схеми передачі росіянам авіадвигунів для штурмової авіації. Завдяки цьому окупанти могли ремонтувати і будувати гелікоптери, які використовують у війні проти України.

Колишній нардеп має громадянство Російської Федерації, з'ясували журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Викрили факти співпраці президента "Мотор Січі" з терористами ДНР: фото й відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі