середа, 30 серпня 2023 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Рашисти намагаються вдосконалювати прийоми" – подробиці ракетної атаки

"Рашисти намагаються вдосконалювати прийоми" – подробиці ракетної атаки
Ворог атакував крилатими ракетами та ударними БпЛА. Фото: defence-ua

Вночі 30 серпня російські загарбники випустили по Україні 44 повітряних цілей. Окупанти прагнули ударити не тільки по Києву, але й також по транспортним комунікаціям. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Киричевський.

"Судячи по заявленим регіонам збиття крилатих ракет та дронів-камікадзе, росіяни прагнули ударити не тільки по Києву, але й також по транспортним комунікаціям, по яким, на їх думку, могло відбуватись перекидання зброї та амуніції від Заходу для ЗСУ. З кожною атакою рашисти намагаються вдосконалювати свої прийоми прориву нашої ППО. Наприклад, цього разу ворог спочатку першою хвилею за кількома напрямками пустив Shahed. Наступними двома хвилями пішли крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників, котрі маневрували по території України як ніколи агресивно. Схоже, сам формат такої атаки для нашої протиповітряної оборони був настільки тяжким, що про знищення майже усіх повітряних цілей на цей раз оголосив особисто Головнокомандувач ЗСУ Залужний, в знак особливої перемоги наших захисників неба. Зазвичай обходяться повідомленням від імені прес-служби Повітряних сил", – пояснив Киричевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили Роботине – що це значить для фронту

Росіяни й далі "розводять" по родам військ застосування тої чи іншої ракетної зброї для ударів по України, не намагаючись особливо комбінувати, наголосив експерт.

"Удари "Іскандерами" – якби окремо (парафія Сухопутних військ ЗС РФ), удари "Калібрами" – окремо (парафія ВМФ РФ), Shahed та крилаті ракети повітряного базування – теж окремо. Якщо ворог і далі триматиметься такого "інституційного розподілу", це точно вплине на рівень ефективності майбутніх ударів ворога по енергетиці в сторону "просадки", – додав Киричевський.

Вночі 30 серпня російські загарбники випустили по Україні 44 повітряних цілей. Ворог атакував крилатими ракетами та ударними БпЛА. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Зокрема, росіяни випустили по Україні 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс. Випустили їх з Каспію та району Енгельса.

Загарбники також використали 16 ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Їх запустили з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ). Українські військові знищили усі 28 крилатих ракет та 15 ударних БпЛА Shahed-136/131 у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей.

Зараз ви читаєте новину «"Рашисти намагаються вдосконалювати прийоми" – подробиці ракетної атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі