понеділок, 21 березня 2022 20:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашисти будь-якою ціною намагатимуться взяти Київ в ізоляцію – військовий експерт

Рашисти будь-якою ціною намагатимуться взяти Київ в ізоляцію – військовий експерт
"Ворог вирішив зробити паузу та облаштовувати свої позиції", – говорить Микола БєлєсковФото: "Громадське радіо"

Росіяни взяли паузу та облаштовують позиції. У ворога немає сил продовжувати наступ на всіх напрямках одночасно. Тому Російська Федерація може спробувати атакувати Київ або Південь. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Микола Бєлєсков.

"Зараз можна говорити про затишшя. Генштаб каже, що ворог зупинився на низці напрямків і починає окопуватися. Навколо Києва, Чернігова, меншою мірою – Харків, Миколаївщина – зараз вони там окопуються. Не роблять цього лише в районі Ізюма, в районі ООС. Не прорвали оборону повністю – там багато наших бригад, серйозні сили. Немає де окопуватися. Питання по Запорізькій області, але там буде певне затишшя поки що. Ворог вирішив зробити паузу та облаштовувати свої позиції", – говорить Бєлєсков.

У ворога не залишилося сил, щоб наступати на всіх напрямках одночасно, говорить експерт.

"Є логіка наступати на Київ. Тому що ізоляція столиці – це серйозний аргумент для тиску на переговорах. Інша справа, що їм це скоріше за все не вдасться. Так само сили можуть спрямувати на Південь. Щоб відрізати Україну від моря. Обидва варіанти можуть бути. Але тепер ворог буде змушений обирати один", – каже Бєлєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські олігархи можуть скинути Путіна" – чи зміниться РФ, якщо прибрати їхнього президента

Взяття Києва, на думку росіян, може примусити українську владу швидше піти на поступки, пояснює експерт.

"Можуть спробувати будь-якою ціною взяти Київ в ізоляцію. Південь може бути навпаки частиною стратегії вимотування України. Це аграрні регіони, доступ до моря", – наголошує Бєлєсков.

Ворог може перекидати сили із інших напрямків, щоб досягти цілей, говорить експерт.

"Можуть ті сили, які навколо Чернігова, Харкова зняти та направити на підсилення інших напрямків. Київ зараз атакують з правого берега чотири армії Східного військового округу, з лівого – одна армія Центрального військового округу. На Півдні армійський корпус з Криму та дві загальновійськові армії та дивізія Південного військового округу. Росіяни можуть сили Західного військового округу, частково Центрального, і Південного військового округу спрямувати на той чи інший напрямок. Але для цього треба значний час. Перед таким кидком потрібна серйозна підготовка. Це буде додатковий фактор, який сприятиме певному затишшю", – наголошує Бєлєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ та інші проросійські партії не виживуть після війни – політолог

Можливо також підключення Білорусі, каже експерт.

"Його теж враховують. Щодо білоруської армії може бути паралельна спроба зробити щось у Рівненській чи Волинській області. Це може бути спроба перерізати дорогу, яка з'єднує нас із Польщею. Можливе підключення 10-15 батальйонно-тактичних груп білоруських у наступі на Київ. Цей варіант також враховують. Білорусів логічно застосувати як частину плану удару по столиці", – пояснює Бєлєсков.

РФ вимушена переміщувати до кордонів України резерви з центрального й далекосхідного воєнних округів, повідомляє Генеральний штаб. Також ворог намагається проводити приховану мобілізацію та шукати підтримки у нечисленних союзників. Це є свідченням критичного стану у війську російських загарбників, наголошує Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти будь-якою ціною намагатимуться взяти Київ в ізоляцію – військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі