понеділок, 21 березня 2022 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Російські олігархи можуть скинути Путіна" – чи зміниться РФ, якщо прибрати їхнього президента

"Російські олігархи можуть скинути Путіна" – чи зміниться РФ, якщо прибрати їхнього президента
"Якщо не знищити російський режим, Україна ніколи не зможе жити спокійно", – наголошує Віктор Ягун. Фото: "Укрінформ"

Плани про те, що нібито верхівка ФСБ планує скинути президента Російської Федерації Володимира Путіна, нереальні. Від зміни прізвищ не зміниться російська система. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів генерал-майор СБУ, військовий експерт Віктор Ягун.

"Це нереально, зважаючи на систему, яка там побудована. Якщо нам називають імена тих, хто готує переворот, то це вкиди з того боку. Якщо у них буде якась зміна, то ми точно про це не знатимемо. І це однозначно будуть не люди з найближчого кола Путіна. Тому що переворот у колі навколо Путіна не матиме сенсу – від прізвища не зміниться система", – говорить Ягун.

Переворот може йти з боку олігархів, які зараз втрачають гроші, говорить експерт.

"Якщо до них дійде, що псевдоеліта навколо Путіна має бути відсторонена. Тому що зміна прізвищ не зніме економічні проблеми", – наголошує Ягун.

Навіть у випадку зміни влади, РФ не перестане атакувати Україну, пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ та інші проросійські партії не виживуть після війни – політолог

"Існування України – це смерть для Росії. Там стоїть питання – або існує РФ із імперськими амбіціями та ідеологією, яку вони побудували. Або існує Україна, яка постійно мулятиме їм очі – демократична країна, без газу і нафти, яка може жити краще. Історичні корені України завжди підривали російські "скрепи". Щоб економічна модель Кремля існувала, потрібно поглинути Україну. Якщо не знищити російський режим, Україна ніколи не зможе жити спокійно", – наголошує Ягун.

Путін не вміє визнавати помилок і не відступиться від своїх планів, уточнює експерт.

"Задню він зараз дати не може. Доведеться визнавати, що все, що він робив 20 років, величезна помилка. Він тримає свій образ, що все знає і може. Якщо міг би визнавати помилки, то дослухався би до альтернативної думки. Колишній російські генерали попереджали Путіна від нападу на Україну. Він не послухав, бо не вміє слухати. І зараз сам себе загнав у кут, з якого вихід один – самоліквідуватися", – додає Ягун.

У середовищі російської бізнесово-політичної еліти формується опозиція до Володимира Путіна, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Мета нібито якнайшвидше відсторонення Путіна від влади і відновлення економічних зв'язків із Заходом.

Зараз ви читаєте новину «"Російські олігархи можуть скинути Путіна" – чи зміниться РФ, якщо прибрати їхнього президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі