понеділок, 21 березня 2022 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти виснажені, не йдуть у наступ і шукають союзників - Генштаб

Окупанти виснажені, не йдуть у наступ і шукають союзників - Генштаб
facebook Генштаб: що відбвається в Україні сьогодні, на 26 добу російського вторгнення

Ворог вимушений переміщувати до кордонів України резерви з центрального й далекосхідного воєнних округів. А також проводити приховану мобілізацію та шукати підтримки у нечисленних союзників.

Також окупанти продовжують залучати до бойових дій особового складу військових частин і підрозділів забезпечення, що є свідченням критичного стану ситуації у війську російських загарбників, повідомляє Генштаб.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник намагається організувати інженерне обладнання позицій для ведення позиційної оборони, відновити логістичне забезпечення своїх підрозділів.

Ворог продовжує підступно знищувати інфраструктуру в захоплених містах, завдавати ракетно-бомбових ударів по мирних кварталах українських міст і сіл, грабувати, викрадати та брати в заручники цивільне населення.

У напрямку на Чернігів ворог наступальних дій не проводив. Продовжив підступно обстрілювати позиції підрозділів Збройних сил України та густонаселені райони міста.

Під час спроби наступу в напрямку Броварів зазнав значних втрат, ворога зупинили. Намагається відновити боєздатність та інженерне обладнання зайнятих рубежів.

На Слобожанському напрямку ворог блокує місто Суми.

Наявними силами намагається блокувати Харків, обстрілює оборонні рубежі та цивільну інфраструктуру Харкова та Чугуєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів

Окупанти докладають значних зусиль для встановлення контролю над містом Ізюм, там роззосереджують війська. Противник намагається посилити угруповання, облаштовує смугу опорних пунктів.

На Донецькому напрямку ворог веде штурмові дії та проводить вогневі нальоти на всій лінії зіткнення. Намагався прорвати оборону позицій наших військ на Авдіївському напрямку, успіху не мав, зазнав втрат і відступив.

На Південнобузькому напрямку противник намагається втримати раніше зайняті рубежі, здійснює заходи з відновлення боєздатності, поповнення запасів.

19 березня стало відомо, що російські агресори вперше застосували новітню зброю в Україні. Ідеться про снаряди, що спускалися на парашутах у Києві.

Загальні бойові втрати противника більші, ніж кількість радянських військових, убитих в Афганістані за 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти виснажені, не йдуть у наступ і шукають союзників - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі