вівторок, 16 серпня 2022 08:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракети та РСЗВ: Харків пережив один із наймасованіших обстрілів за останній час

Ракети та РСЗВ: Харків пережив один із наймасованіших обстрілів за останній час
Харків з областю знову масовано обстріляли. Фото: Генштаб ЗСУ

У ніч на 16 серпня російська армія знову обстріляла мирний Харків.

Ця атака є однією із наймасованіших по місту за останній час, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Тelegram.

Близько 22:30 15 серпня ворог обстріляв Київський район Харкова з реактивних систем залпового вогню. Постраждали приватні будинки, були влучання в дорожнє покриття. Приблизно о 2:30 зафіксували одразу сім пусків ракет із російського Бєлгорода в напрямку Харкова, за даними Синєгубова.

"Є удари в Шевченківському, Київському, Салтівському, Індустріальному та Холодногірському районах. Частина ракет влучила по відкритих територіях, тож пожеж не викликали. Фасади будівель пошкоджені осколками та вибуховою хвилею, частково зруйноване дорожнє покриття. Попередньо, без постраждалих", – написав він.

Протягом доби ворог продовжував гатити по мирних об'єктах Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Ізюмського районів області. Пошкоджені приватні житлові будинки, господарчі споруди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські ракети та успіхи ЗСУ: Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині

"Постраждали дев'ять людей у Харкові, з них жінка 75 років від отриманих поранень померла", – додав Синєгубов.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. За словами Синєгубова, ворог безрезультатно намагався прорвати оборону наших військ на напрямку Козача Лопань – Уди. Українські воїни "жорстко зустріли загарбників та відкинули назад".

"Ворог обстрілює наші позиції зі ствольної та реактивної артилерії. Наші захисники відповідають вогнем та завдають ворогу втрат у живій силі і техніці", – підсумував голова ОВА.

Цієї ночі мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що росіяни обстріляли п'ять із дев'яти районів Харкова. Атака розпочалася о 2:15. Такого радіуса удару ракетами по місту не було давно, стверджує мер.

Це був другий обстріл за ніч. Перший розпочався близько півночі. Окупанти стріляли з артилерії по Київському району.

Зараз ви читаєте новину «Ракети та РСЗВ: Харків пережив один із наймасованіших обстрілів за останній час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі