вівторок, 18 жовтня 2022 14:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний удар по столиці: жертв більшає
Оновлено

Ракетний удар по столиці: жертв більшає
18 жовтня РФ вдарила ракетами по Києву. Фото: Telegram-канал "Київ Інфо"

Уранці 18 жовтня внаслідок російських обстрілів Києва постраждали знову два енергетичні підприємства "ДТЕК Енерго". Внаслідок атаки семеро людей зазнали поранень.

Один з поранених від важких травм помер у "швидкій". Про це повідомляє пресслужба компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка назвала мету і причину масованих атак РФ по Україні

Енергетичне обладнання в Деснянському районі зазнало серйозних пошкоджень. Через це є перебої в електропостачанні мешканців Троєщини й у водоканалу, що забезпечує водопостачання лівого берега столиці. Без світла залишилися 50 тис. клієнтів району.

Працівники "ДТЕК Енерго" зможуть стати до роботи з ліквідації наслідків і відновлення роботи після припинення обстрілів. Задля безпеки на об'єктах перебувають лише критично необхідні співробітники, решта – в укриттях. Всі інші працюють у віддаленому режимі.

Оновлено о 12:48. За даними Київської міської прокуратури, загинули двоє людей. Розпочали кримінальне провадження через ракетну атаку РФ.

"На місці події працює ДСНС, прокурори, слідчі та експерти, які фіксують черговий злочин РФ", – ідеться в повідомленні.

Оновлено о 14:50. Кількість жертв унаслідок атаки збільшилася до трьох осіб. Про це у своєму Telegram-каналі заявив міський голова Віталій Кличко.

"В результаті атаки на енергетичні об'єкти загинули троє людей – співробітники комунальних служб. Два об'єкти зазнали значних пошкоджень.
Міські служби роблять все можливе, щоб ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації", – написав мер.

Уранці 18 жовтня Росія знову атакувала низку міст. У Дніпрі пролунало кілька вибухів. Над містом піднімається стовп диму. Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що Росія завдала удару по місту.

Як пишуть очевидці в мережі, неподалік від місця вибуху в житлових будинках повилітали вікна. Рятувальники тим часом вже прибули на місце займання.

У Дніпрі дві ракети поцілили в об'єкт енергетичної інфраструктури, є серйозні пошкодження, повідомив заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко. Через обстріли в місті тимчасово зупинив роботу тролейбусний маршрут №6 та автобусні маршрути №18 і №134, повідомив департамент транспорту.

Про серію вибухів повідомляють і в Харкові. Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що росіяни завдають ударів по обласному центру й району. За 5 хв. у Харкові прогриміли дві серії вибухів. Попередньо, під ударом район одного з промислових підприємств міста, уточнив міський голова Ігор Терехов в Тelegram.

У Житомирі вранці 18 жовтня росіяни, попередньо, двічі вдарили по об'єкту енергозабезпечення. На місці працюють рятувальники ДСНС, повідомив Тимошенко. Місцеві повідомляють, що в місті зникло світло.

На лівому березі в Києві помітили проліт трьох російських ракет вранці 18 жовтня. Після цього стався вибух. Без світла залишилася Троєщина.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний удар по столиці: жертв більшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі