четвер, 02 лютого 2023 19:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хоче захопити Донбас до березня: у ЗСУ оцінили вірогідність

Путін хоче захопити Донбас до березня: у ЗСУ оцінили вірогідність
Російський диктатор Володимир Путін вкотре дав своїм окупаційним військам дедлайн на захоплення Донбасу. Фото: Getty Images

Російський диктатор Володимир Путін вкотре дав своїм окупаційним військам дедлайн на захоплення Донбасу.

Тепер він хоче, аби росіяни вийшли на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей до березня. В ефірі військового телебачення України речник Східного угруповання військ Сергій Череватий оцінив загрози нових планів Кремля, передає "24 канал".

Він нагадав, що Путін уже не вперше встановлює дедлайн для захоплення українських територій.

За його словами, росіяни полюбляють дати, тому новий наступ до роковини початку вторгнення цілком ймовірний. Метою окупантів може стати чергова спроба вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін віддав наказ щодо Донбасу – ГУР

Однак щодо ефективності такого наступу, речник Східного угруповання військ пригадав, що найкращі підрозділи десантних військ, піхоти та росгвардії були розбиті на початку російського вторгнення.

Однак у них є мобілізаційний ресурс. Проте чи вдасться за допомогою тих ресурсів досягти мети, якої не змогли досягти навесні минулого року – малоймовірно.

Череватий наголосив, що не потрібно зважати на наказ Путіна, а звертати увагу на єдність українців, відбиття агресії та підтримку ЗСУ. Крім того, нашу державу підтримує весь цивілізований світ.

"Я думаю, що наша згуртованість, професіоналізм та завзятість плюс якісна західна техніка – це якраз запорука перемоги, а не бажання ворога приурочити до якихось дат взяття наших земель чи ще продовження його мобілізації", – наголосив Череватий.

Головне поле бою, де проходитимуть вирішальні та тяжкі бої, зосереджуватиметься саме на сході – у Донецькій та Луганській областях, прогнозують українські розвідники.

Росія може провести кілька етапів великих наступальних операцій в Україні. Кульмінацією цих наступів стане повне захоплення Донецької та Луганської областей.

Водночас малоймовірно, що окупанти зможуть утримати ці позиції, вважає американський Інститут вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче захопити Донбас до березня: у ЗСУ оцінили вірогідність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі