субота, 28 серпня 2021 05:25

Зниклу 6-річну дівчинку знайшли вбитою за кілометр від дому

Зниклу 6-річну дівчинку знайшли вбитою за кілометр від дому
Мирослава Третяк із батьками жила в селищі ­Старий Салтів на Харківщині. Зникла увечері 28 липня. Серед ночі її тіло знайшли в закинутій будівлі. Підозрюваного у вбивстві затримали одразу. Перебуває у приймальнику-розподільнику для дітей. Фото: npu.gov.ua

Місяць тому, 28 липня, у Старому Салтові на Харківщині знайшли вбитою 6-річну Мирославу Третяк. Зникла вдень, коли гралася з друзями біля будинку.

Тіло виявили вночі у занедбаній будівлі за кілометр від дому. Дівчинку щонайменше 10 разів ударили по голові. Найімовірніше — цеглиною, за результатами експертизи. У вбивстві підозрюють сусіда Богдана Федя, 13 років. Заманив дитину до будинку під приводом нарвати яблук у саду, за даними слідства. Хлопець – єдиний підозрюваний. 29 липня його помістили до прийомника-розподільника, де утримують неповнолітніх злочинців.

"Хлопець у скоєному зізнався і відтворив усі події трагічного дня. Розмови про дорослого спільника - вигадки. Я був на місці цілу добу, першим розмовляв з Богданом. Слідство підтримує одну версію - і інших немає", - каже начальник обласної поліції Андрій Рубель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство 6-річної дівчинки: 13-річного підлітка визнали осудним

Люди у селищі досі не можуть оговтатися від трагедії.

"На маму Миросі дивитися боляче. Не можна сказати, що й проти іншої мами налаштовані. Бо її теж жаліють. Вона ж сина не намовила. Так, десь не додивилася, певно. Але про це вголос ніхто не говорить. Всі стали обережніші. І до дітей своїх уважніші", - каже Gazeta.ua мешканка селища Ірина.

27 серпня Київський райсуд Харкова продовжив термін запобіжного заходу для Богдана, розповів речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

"За рішенням суду підліток перебуватиме у приймальнику-розподільнику для дітей ще 30 днів. На такому запобіжному заході наполягав прокурор", - каже Чубенко.

Захист оскаржував рішення суду про направлення підозрюваного до спецустанови, але суд залишив його без змін.

13-річний Богдан Федь розповів нові подробиці трагедії. Повідомив, хто насправді вбив Мирославу. Аудіозапис розмови надала сестра. За словами Богдана, дорослий чоловік на мотоциклі попросив його привести Мирославу до закинутого будинку. Чоловік пообіцяв школяру розібратися з дівчинкою, яка його діставала. Сестра Богдана перепитала, чи пропонували йому вбити Мирославу. Той відповів ствердно. І зазначив, що їх утрьох ніхто не бачив, тому що чоловік чекав на нього на місці злочину. Сусіди кажуть, що під час пошуків дівчинки Богдан вів групу від місця злочину. Мати Богдана теж не вірить, що син міг убити Мирославу. І впевнена, що без дорослих не обійшлося.

Зараз ви читаєте новину «Зниклу 6-річну дівчинку знайшли вбитою за кілометр від дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі