понеділок, 21 жовтня 2024 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти продовжують руйнувати українські міста і села - оновлені дані Генштабу

Російські окупанти продовжують руйнувати українські міста і села - оновлені дані Генштабу
Російські окупанти продовжують руйнувати українські міста і села - оновлені дані Генштабу. Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Станом на 21 жовтня кількість бойових зіткнень з ворогом зросла до 67.

Російські окупанти продовжують руйнувати українські міста і села ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Сьогодні від вогню ворожої артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню постраждали Бояро-Лежачі, Краснопілля, Басівка, Мезенівка, Новеньке та Миропілля Сумської області; Михальчина Слобода та Полісся Чернігівської області. Крім цього, росіяни завдали авіаударів КАБами по районах Хотіні, Басівки, Річок, Білопілля та Краснопілля Сумської області, йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку ворог двічі штурмував позиції українських підрозділів у районах Вовчанська та Липців.

На Куп'янському напрямку російські окупанти двічі атакували Сили оборони в районах Лозової та Вишневого. Одне боєзіткнення ще триває.

На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила сім атак на позиції українців поблизу Греківки, Новомихайлівки, Петропавлівки та Тернів. Шість боїв завершилися, ще один - триває. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат.

На Сіверському напрямку поблизу Верхньокам'янського та Переїзного, війська окупантів продовжують шукати слабкі місця в українській обороні. З початку доби тут відбулось два марні штурми противника.

На Краматорському напрямку від початку доби авіація окупантів завдала ударів КАБами та НАРами по Пазено, Майському та Часовому Яру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизани розвідали російський завод, де роблять засоби радіоелектронної боротьби

На Торецькому напрямку агресор один раз намагався вклинитися в українську оборону в районі Торецька. По цьому ж місту окупанти завдали ударів КАБами.

На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 27 спроб потіснити ЗСУ із займаних позицій в районах Сухої Балки, Воздвиженки, Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 18 атак противника, дев'ять боєзіткнень - ще тривають.

На Курахівському напрямку ворожа армія атакувала 15 разів у бік населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Максимільянівка, Георгіївка, Дальнє, Катеринівка та Антонівка. Сім спроб окупантів просунутися вперед вже відбито.

На Времівському напрямку відбулось вісім ворожих атак неподалік Богоявленки, Новоукраїнки та Золотого. Три бої ще тривають.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська один раз штурмували позиції Сил оборони поблизу Малої Токмачки.

Ситуація на інших напрямках залишається незмінною.

Триває операція в Курській області. Авіація РФ продовжує бити по російських містах і селах. Від початку доби російські літаки завдали 22 удари 32 КАБами по власній території.

"Українські захисники вживають необхідних заходів для недопущення просування противника вглиб нашої території", - наголосили у Генштабі.

Служба безпеки затримала ще одного агента ФСБ у Кропивницькому. Ним виявився 34-річний місцевий житель, який "зливав" окупантам місця базування та маршрути руху Сил оборони.

Найбільше ворога цікавили вогневі позиції ППО та розташування логістичних складів українських військ. Щоб отримати розвіддані зрадник об'їжджав територію обласного центру, де намагався знайти зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції ЗСУ. У разі виявлення військових об'єктів він мав сфотографувати або відзняти їх на відео, а потім прив'язати відповідні координати до гугл-карт.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти продовжують руйнувати українські міста і села - оновлені дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі