середа, 18 серпня 2021 11:53

Убивство 6-річної дівчинки: підозрюваний підліток указав на іншого

Убивство 6-річної дівчинки: підозрюваний підліток указав на іншого
Мирослава Третяк із батьками жила в селищі ­Старий Салтів на Харківщині. Зникла увечері 28 липня. Серед ночі її тіло знайшли в закинутій будівлі. Підозрюваного у вбивстві затримали одразу. Перебуває у приймальнику-розподільнику для дітей. Фото: npu.gov.ua

13-річний Богдан Федь зі Старого Салтова на Харківщині, якого підозрюють у вбивстві 6-річної Мирослави Третяк, розповів нові подробиці трагедії.

Повідомив, хто насправді вбив Мирославу. Аудіозапис розмови надала сестра в ефірі "Говорить Україна".

За словами Богдана, дорослий чоловік на мотоциклі попросив його привести Мирославу до закинутого будинку. Чоловік пообіцяв школяру розібратися з дівчинкою, яка його діставала.

"Вона всіх у дворі дістала", - сказав Богдан.

Сестра Богдана перепитала, чи пропонували йому вбити Мирославу. Той відповів ствердно. І зазначив, що їх утрьох ніхто не бачив, тому що чоловік чекав на нього на місці злочину. Сусіди кажуть, що під час пошуків дівчинки Богдан вів групу від місця злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство 6-річної Мирослави Третяк: у прокуратурі спростували сп'яніння підозрюваного підлітка

Мати Богдана теж не вірить, що син міг убити Мирославу. І впевнена, що без дорослих не обійшлося.

"Я не вірю, що це син зробив. І серце так відчуває. Я боюся самосуду. Будь ласка, знайдіть справжнього вбивцю", - говорить жінка.

Сім'я школяра розповіла про двох чоловіків, які, на їхню думку, можуть бути причетні до вбивства Мирослави. Обидва відбували покарання в колонії і нещодавно вийшли на свободу. Один був засуджений за зґвалтування малолітньої родички, другий - періодично загравав із 15-річною сестрою Богдана.

Поліція їх уже допитала. Але поки офіційно обвинуваченим у справі є тільки 13-річний підліток.

У ніч на 29 липня в занедбаній будівлі знайшли вбитою 6-річну Мирославу Третяк. Її щонайменше 10 разів ударили по голові. Найімовірніше — цеглиною, за результатами експертизи. У вбивстві підозрюють сусіда 13-річного Богдана Федя. Заманив дитину до будинку під приводом нарвати яблук у саду, за даними слідства.

Зараз ви читаєте новину «Убивство 6-річної дівчинки: підозрюваний підліток указав на іншого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі