четвер, 13 червня 2024 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник готував прорив ворога на найгарячішому напрямку фронту

Зрадник готував прорив ворога на найгарячішому напрямку фронту
Зрадник готував прорив окупантів на найгарячішому напрямку Донеччини. Фото: ДОП

Служба безпеки затримала на Донеччині ще одного агента ГРУ.

Зловмисник допомагав агресору прорвати лінію оборони ЗСУ на Покровському напрямку, який залишається найгарячішою зоною бойових дій на східному фронті, повідомила 13 червня пресслужба СБУ.

"Інформатор розвідував місця базування та переміщення українських військ поблизу передової. У зоні його особливої уваги були укріпрайони та бойові позиції артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів. Щоб виявити потрібні локації, фігурант пішки обходив місцевість, де приховано фіксував розташування українських захисників", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадниця коригувала ворожі обстріли по Харкову

Ця інформація була потрібна окупантам для підготовки бойових операцій на фронті, з використанням авіаударів, артобстрілів та вилазок ворожих ДРГ.

Кіберфахівці Служби безпеки завчасно викрили плани агресора і затримали їхнього агента.

У затриманого вилучили мобільний телефон та банківські картки, на які йому надходила грошова "винагорода" від російської спецслужби.

Слідчі повідомили затриманому про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. За вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник готував прорив ворога на найгарячішому напрямку фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі