субота, 15 жовтня 2022 01:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Пояснили, як мобілізація в РФ вплине на хід бойових дій

Пояснили, як мобілізація в РФ вплине на хід бойових дій
В Росії продовжується мобілізація. Фото: Укрінформ

Мобізізовані солдати з РФ прибувають на територію Донеччини та на інші напрямки.

Росія поповнює втрати, яких зазнала в Україні.Мобілізація призведе до створення нових військових формувань на території Росії, в ефірі національного телемарафону розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, інформує Gazeta.ua.

Росія не зупиниться на мобілізації заявлених 300 тисяч осіб та продовжить призов. Наєв зазначив, що в Росії підготовлений мобілізаційний ресурс складає до двох мільйонів осіб.

Військово-політичне керівництво і військове командування окупаційних військ намагатимуться здійснювати перегрупування чи навіть вплинути на переформатування їхньої стратегічної наступальної операції.

В межах мобілізації росіяни можуть утворити:

понад три армійські корпуси,

чотири дивізії,

10 організаційних структур типу полк,

10 мотострілецьких дивізій територіальних військ,

до 3 – 4 бригад територіальних військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ мобілізували пілота просто з літака, пасажирів вигнали: відео

"Для того, щоб їх озброїти, необхідно зняти певну кількість озброєння і військової техніки з тривалого зберігання, здійснити їхнє переміщення, підготовку. Так само необхідно здійснити підготовку і мобілізованих", – додав генерал-лейтенант.

На тимчасово окуповані території, в першу чергу, надсилають той мобілізаційний ресурс, який нещодавно був звільнений, і той, який потребує найменшого часу для підготовки.

"Але це не регулярні війська, вони мали перерву в проходженні військової служби, і вони не такі вже й воїни, як були до цього", – пояснив Наєв.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ також розповів, чи зможе російська мобілізація вплинути на контрнаступ ЗСУ

"Все залежить від тих ресурсів, які буде постачати ворогові РФ, і відповідно – тих ресурсів, які будуть постачати нам наші західні партнери, наші друзі. Відповідно у цій боротьбі ресурсів західна зброя та допомога більш новітня, вона є високоточною зброєю", – додав генерал-лейтенант.

Те, що передають ЗСУ, бійці дуже швидко опановують та використовують під час ведення бойових дій.

"Якщо ми вчасно отримуємо необхідну нам кількість озброєння і військової техніки, то дійсно перевага буде на нашому боці", – підсумував Наєв.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив, що "часткова" мобілізація в Росії має завершитись протягом двох тижнів.

Вона завершиться до кінця жовтня, а з 21 вересня вже мобілізували нібито 222 тис. росіян.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, як мобілізація в РФ вплине на хід бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі