вівторок, 23 січня 2024 10:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили розкрили подробиці ранкової атаки ракетами

У ніч проти 23 січня Росія завдала комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети.

Усього протягом ночі зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

"Більшість випущених ракет тих типів, що атакують по балістичній траєкторії: чотири зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської області РФ у напрямку Харківщини; 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (район пусків - Енгельс); вісім ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з Брянська та Орловська області Росії у напрямку Харківщини та Сумщини; 12 балістичних ракет "Іскандер-М" з Бєлгородської та Воронезької областей: дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по багатоповерхівці Харкова: зросла кількість жертв

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони знищено 21 ракету ворога:

- 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55;

- п'ять балістичних ракет "Іскандер-М";

- керовану авіаційну ракету Х-59.

Автор: https://t.me/kpszsu
  ЗНИЩЕНО 21 ВОРОЖУ РАКЕТУ
ЗНИЩЕНО 21 ВОРОЖУ РАКЕТУ

П'ятеро людей загинули і ще щонайменше 40 постраждали унаслідок ранкової ракетної атаки по Україні 23 січня. Рятувальники обстежують пошкоджені будівлі, розбирають завали, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. На місцях працюють психологи. Слідчі поліції ретельно фіксують ці злочини.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили розкрили подробиці ранкової атаки ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі