понеділок, 29 травня 2023 12:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили розкрили подробиці ракетної атаки на столицю

Повітряні сили розкрили подробиці ракетної атаки на столицю
Ракети летіли по балістичній траєкторії. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Росія вдарила по Києву балістичними ракетами. Повітряні сили Збройних сил України прокоментували ракетну атаку по Україні 29 травня.

Ворог атакував "Іскандерами" з півночі, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у понеділок в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Росіянам знадобилося небагато часу, щоб атакувати Київ після оголошення повітряної тривоги. Це свідчить про те, що ворог застосував ракети, які летять по балістичній траєкторії, тобто прилітають доволі швидко. Попередньо, це були "Іскандери". Вони є різних модифікацій", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Київщину ‒ наслідки показали на фото

"Іскандер-М" – це балістична ракета, а є "Іскандер-К" – це крилата ракета. Ігнат додав, що про вид озброєння, який був застосований ворогом, точно стане відомо пізніше.

29 травня близько 11:15 в українській столиці пролунали вибухи. Перед цим у місті та столичній області оголосили повітряну тривогу.

В Україні вдень 29 травня оголошено повітряну тривогу у більшості областей. Моніторингові канали повідомляють про ракетну загрозу.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили розкрили подробиці ракетної атаки на столицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі