пʼятниця, 06 січня 2023 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Постпред України в ООН розніс заяву Росії про "різдвяне перемир'я"

Постпред України в ООН розніс заяву Росії про "різдвяне перемир'я"
Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця відреагував заяви Кремля про так зване різдвяне перемир'я. Фото: УНІАН

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця відреагував на заяви Кремля про так зване різдвяне перемир'я.

Дипломат нагадав, що навесні росіяни відмовилися від великоднього перемир'я. Відповідну заяву постпред оприлюднив у Twitter.

"Різдвяне припинення вогню? Що наступне? Перемир'я? Так почекайте, що лаврівські поплічники про це говорили ще не так давно – на торішні православні свята? Поки, дивлюся, "нові партії дронів" і мобілізований фарш кухаря Путлера підвезти не встигають?" – написав Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція не повірила у російське "різдвяне перемир'я"

Крім того, він нагадав, що на засіданні Радбезу ООН 21 квітня постпред РФ Дмитро Полянський відмовився від гуманітарного перемир'я на Великдень, до якого закликав генсек ООН Антоніу Ґуттереш.

Тоді російський дипломат заявив, що "брехливо та нещиро звучать у цих умовах заклики до миру й припинення вогню".

У четвер, 5 січня російський президент Володимир Путін наказав запровадити режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня.

Дав доручення міністру оборони Сергію Шойгу, повідомляє Кремль. Путін заявив, що робить це з огляду на звернення патріарха РПЦ Кирила.

Прихильник війни в Україні предстоятель Російської православної церкви Кирил закликав до перемир'я на Різдво, 7 січня.

Заява патріарха з'явилася на сайті РПЦ. Від початку повномасшабного вторгнення, а також у своїй так званій заяві патріарх не назвав війну в Україні війною. Натомість завив про "міжусобний конфлікт".

Зараз ви читаєте новину «Постпред України в ООН розніс заяву Росії про "різдвяне перемир'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі