пʼятниця, 06 січня 2023 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Франція не повірила у російське "різдвяне перемир'я"

Франція не повірила у російське "різдвяне перемир'я"
Франція заявила про цинізм Росії. Фото: pixabay.com

Оголошення країною-агресоркою Російською Федерацією про "припинення вогню" нікого не введе в оману.

Росія має вивести війська з України. Про це заявило Міністерство закордонних справ Франції.

"Справедливий і тривалий мир не може бути досягнутий без повного виведення російських військ з усієї української території. Це єдиний спосіб покласти край труднощам, з якими вже майже 11 місяців стикається український народ, який мужньо бореться за свою свободу і незалежність від російського агресора", ‒ сказано у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС назвало революційне рішення Макрона

Заява про тимчасове припинення вогню є грубою спробою Росії приховати свою відповідальність. В той час як Росія продовжує збільшувати свої зловживання і безперервно обстрілювати всю українську територію, зокрема, посеред зими, обираючи в якості мішеней критично важливі об'єкти і цивільне населення, сказали у французькому МЗС.

"Це є ще одним доказом цинізму Росії, яка з 24 лютого послідовно демонструє, що вона не бажає миру і що вона мало зважає на дотримання своїх міжнародних зобов'язань, у тому числі тих, що випливають зі статуту Організації Об'єднаних Націй", ‒ заявила Франція.

5 січня президент РФ Володимир Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу запровадити "режим припинення вогню" з 6 січня до 7 січня.

Путін хоче продовжити війну після невеликої перерви, заявила Німеччина. Путін "намагається знайти кисень", сказав преидент США Джозеф Байден.

Зараз ви читаєте новину «Франція не повірила у російське "різдвяне перемир'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі