понеділок, 09 січня 2023 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Полюють" на гривню та лякають "ударами ЗСУ" ‒ Гайдай розповів, як окупанти тероризують жителів Луганщини

"Полюють" на гривню та лякають "ударами ЗСУ" ‒ Гайдай розповів, як окупанти тероризують жителів Луганщини
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про російський терор на захоплених територіях. Фото: president.gov.ua

На тимчасово захопленій території Луганщини росіяни проводять рейди для вилучення з обігу гривні.

У торговельних об'єктах загарбники вимагають встановлювати цінники тільки в рублях. Це, зокрема, призвело до переходу населення на безготівкову оплату, повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Тому, за його словами, ворог вилучає термінали й погрожує штрафними санкціями.

"Але обіг гривні не припиняється. Нововведень дотримуються лише супермаркети. На ринках та в маленьких магазинах продовжують приймати гривню, зокрема, на банківську картку", ‒ зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важкі бої біля Кремінної – що відбувається там зараз

Він також розповів, що Росія ввела в дію указ, який спрощує прийом на держслужбу на захоплених територіях.

"Окупантам потрібні обрані ними місцеві жителі на певні посади, бо ці люди є легітимнішими для пропаганди. Проте не кожен із них міг претендувати на те чи інше місце, якщо спиратися на старе законодавство РФ", ‒ пише Гайдай.

Тепер персональні рекомендації, яких вимагали раніше, на захоплених територіях не потрібні. А медогляд можна проходити заочно.

"Крім того, аби дискредитувати українських військових, росіяни поширюють дезінформацію про підготовку вогневого ураження Силами оборони медичних закладів Луганщини, де проходять лікування поранені загарбники", ‒ наголосив Гайдай.

На тимчасово захопленій частині Луганщини загарбники вимагають від місцевих жителів російський паспорт для видавання реєстраційних документів, номерних знаків і посвідчень водія.

У лікарнях тимчасово окупованої Луганщини дедалі частіше відмовляють хворим місцевим жителям. У тому числі тим, хто у важкому стані. А "швидка допомога" виїжджає тільки на виклики військових РФ. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «"Полюють" на гривню та лякають "ударами ЗСУ" ‒ Гайдай розповів, як окупанти тероризують жителів Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі