вівторок, 14 лютого 2023 19:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща назвала терміни прибуття перших танків Leopard 2 в Україну

Польща назвала терміни прибуття перших танків Leopard 2 в Україну
Ще більше країн заявили про свою участь у коаліції щодо передачі танків Leopard 2 на потреби Збройних сил України. Фото: Getty Images

Танки Leopard, які союзники пообіцяли передати Києву, будуть передані Україні у березні.

Водночас, ще більше країн заявили про свою участь у коаліції щодо передачі танків на потреби Збройних сил України. Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак після засідання у форматі "Рамштайн" в Брюсселі у вівторок, 14 лютого. Про це повідомляє TVN 24.

"Німеччина створює коаліцію країн, які мають танки Leopard 2A6. Ми, Польща, Leopard 2А4. До вже конкретних заяв Канади та Іспанії сьогодні приєдналася Норвегія", – сказав Блащак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки Leopard і ЗСУ: Німеччина зробила заяву

Також передати танки може Фінляндія.

"Ми працюємо над тим, щоб Фінляндія також передала такі танки. Сьогодні фінський міністр сказав, що це рішення вже дуже близьке", – додав Блащак.

За словами міністра, в березні танки прибудуть в Україну.

"Ми можемо сказати, що в березні ці танки поїдуть в Україну", – підкреслив міністр оборони Польщі.

Перші групи українських танкістів вже прибули до Німеччини для навчання на танках Leopard 2.

Тренування проходитимуть на військовому полігоні в районі міста Мюнстер, де вже стартувало навчання українських екіпажів для бойових машин піхоти Marder. Про це повідомляє видання Spiegel.

Українські військові почнуть навчання на танках вже в середині цього тижня. урси будуть прискореними і займуть всього 6-8 тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Польща назвала терміни прибуття перших танків Leopard 2 в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі