неділя, 23 грудня 2018 18:10

Поліцейські вилучили 4 тонни наркотиків

Поліцейські вилучили 4 тонни наркотиків
Протягом року поліцейські вилучили 4 тонни наркотичних засобів та психотропних речовин. Фото - ye.ua

Протягом року поліцейські вилучили 4 тонни наркотичних засобів та психотропних речовин.

Приблизна вартість вилученого на "чорному" ринку становить майже 23 млрд грн. Крім того, підрозділи з протидії наркозлочинності припинили діяльність понад 60 організованих груп наркоділків, повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські врятували дитину з наркопритону

"Упродовж поточного року підрозділами Нацполіції порушено 26 тис. кримінальних проваджень у сфері наркообігу, з них 4 тис. – це збут наркотичних речовин. Припинено діяльність 64 організованих груп наркоділків, до складу яких входило більш 200 осіб. Поліцейські викрили понад 700 учинених ними кримінальних правопорушень. Такі результати у 2,5 раза перевищують минулорічні. Відтак - за матеріалами підрозділів протидії наркозлочинності до суду направлено обвинувальні акти відносно 45 організованих наркогруп. Це найвищий результат за 25 років діяльності служби з протидії наркозлочинам. Також органи і підрозділи Національної поліції у поточному році припинили функціонування 111 підпільних нарколабораторій та 515 наркопритонів",- зазначив Сергій Князєв.

Він додав, що серед успішних операцій з протидії наркозлочинності - ліквідація каналу нелегального постачання наркотиків з Індії до Харківщини. Оперативники вилучили рекордні 160 кг "трамадолу", вартість якого за цінами "чорного" ринку перевищує 30 млн. грн.

У Києві хлопець під дією наркотиків намагався пограбувати збройовий магазин. Подія сталася за адресою бульвар Перова, 54. У магазині зброї спрацювала сигналізація і на місце виїхали правоохоронці. Вони встановили, що всередині знаходиться невідомий і б'є вітрини. Порушником виявився хлопець 1998 року народження. Він зізнався, що вживав метадон. Не зміг пояснити, що робив в магазині. Затриманий спробував винести дві сумки з товарами.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські вилучили 4 тонни наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі