вівторок, 19 липня 2022 18:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Після штурму окупанти увійшли на околиці Покровського

Після штурму окупанти увійшли на околиці Покровського
Російські терористи штурмували позиції Збройних сил України в напрямку Покровського на Донеччині. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські терористи штурмували позиції Збройних сил України в напрямку Покровського Бахмутського району Донецької області. 19 липня їм вдалося захопити південну околицю села.

Загарбники продовжують обстрілювати райони населених пунктів Бахмут, Новолуганське, Покровське, Вершина, Весела Долина, Яковлівка, Берестове та Зайцеве. Також завдали авіаударів біля Вуглегірської ТЕС, Покровського, Майорська, Торецька, Берестового і Вершини. Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ у вечірньому зведенні.

На Слов'янському напрямку російські найманці обстрілювали зі ствольної, реактивної артилерії та танків райони населених пунктів Дібровне, Новомиколаївка, Велика Комишуваха, Долина, Чепіль, Семиланне, Грушуваха, Адамівка, Барвінкове, Богородичне, Архангелівка та Нова Дмитрівка.

"Ворожа спроба розвідки боєм у напрямку Дмитрівка завершилась невдало. Окупанти з втратами відійшли", – зазначили в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардійці й десантники ліквідували групу росіян під Слов'янськом

На Донецькому напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на спробах просування в напрямках Сіверська й Бахмута.

"Ворог здійснював артилерійські обстріли поблизу Краматорська, Райгородка, Донецького, Верхньокам'янського, Спірного, Стародубівки, Сіверська, Дронівки та Івано-Дар'ївки. Завдав авіаудару неподалік Верхньокам'янського", – додали в Генштабі.

Українські бійці завдали окупантам колосальних втрат, коли ті намагалися просунутися в напрямках Григорівки, Спірного та Івано-Дар'ївки. Росіяни відступили.

Спроби противника просунутись у напрямках Берестового, Білогорівки, Вершини та території Вуглегірської ТЕС також були безуспішними.

Російські загарбники продовжують нещадно обстрілювати й штурмувати позиції Збройних сил України. Найзапекліші бої тривають за Донецьку й Луганську області.

Російські військові навмисно знищили два мости поблизу Слов'янська Донецької області для стримування українського контрнаступу, повідомляв ISW.

Противник вдарив по залізничному й автомобільному мостах Слов'янськ – Лиман поблизу Райгородка на північний схід від Слов'янська на автостраді Т0514.

Зараз ви читаєте новину «Після штурму окупанти увійшли на околиці Покровського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі