четвер, 14 липня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни знищили два мости на Донеччині, щоб стримати контрнаступ ЗСУ – ISW

Росіяни знищили два мости на Донеччині, щоб стримати контрнаступ ЗСУ – ISW
Танк російських військових загарбників. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Російські військові навмисно знищили два мости поблизу Слов'янська Донецької області для стримування українського контрнаступу.

Про це повідомив американський інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 13 липня.

"Російські сили вдарили по залізничному й автомобільному мостам Слов'янськ-Лиман поблизу Райгородка на північний схід від Слов'янська на автостраді Т0514. Російське бойове відео свідчить про руйнування щонайменше одного мосту. Незрозуміло, чи російські сили повністю зруйнували обидва мости", – йдеться в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зруйнували завод, кераміку якого купує увесь світ

Зазначається, що ці два мости водночас дали б змогу російським силам наступати на Слов'янськ з південного сходу, півночі та північного заходу.

"Їх знищення свідчитиме, що росіяни відмовилися від наміру здійснити подібний наступ і причини цього поки що незрозумілі. Таке рішення (знищення мостів. – Gazeta.ua) показувало б дивно обраний підхід на напрямі, який є головним наступальним шляхом російської армії в Україні", – наголосили в ISW.

На Слов'янському напрямку тривають перестрілки поблизу Барвінкового, Дібрівного, Курульки, Подолівки, Чепіля, Краснопілля та Богородичного. Ворог намагався вести штурмові дії в напрямку Курульки. Успіху не мав і відійшов, за даними українського Генштабу на ранок 14 липня.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили штурм у напрямку Кодеми та Вершини.

Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Авдіївки, Кам'янки, Нью-Йорка, Івано-Дар'ївки й Семигір'я Здійснював наступ у напрямку населеного пункту Кам'янка. Має частковий успіх.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знищили два мости на Донеччині, щоб стримати контрнаступ ЗСУ – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі