субота, 22 жовтня 2022 19:13

Пішов з життя журналіст і режисер Леонід Канфер

Пішов з життя журналіст і режисер Леонід Канфер
У віці 49 років помер автор кількох документальних фільмів про російську агресію в Україні журналіст Леонід Канфер. Фото: Українська правда

У віці 49 років помер автор кількох документальних фільмів про російську агресію в Україні журналіст Леонід Канфер.

З 2018 року уродженець Білорусі ізраїльтянин Канфер, який працював в Україні, боровся з онкологічним захворюванням. Трагічну новину повідомила дружина режисера в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер театральний критик Олег Вергеліс

"Він боровся до кінця, тому що обіцяв мені дожити до мого дня народження, три дні не вистачило. Я тримала його за руку до останнього, вдома, як він хотів. Він так тримався за мене, що полетів на небо лише, коли я його відпустила, бо бачила, як йому важко", – написала Світлана.

Канфер є режисером фільму про українського оперного співака, який жив у Парижі, але загинув на Донбасі – "Моя війна: два життя Василя Сліпака".

Журналіст працював для різних телеканалів у Білорусі, Росії, Ізраїлі, Німеччині, Україні; володар премії Тефі, лауреат Нью-Йоркського міжнародного фестивалю документального кіно, викладач, автор курсу про спецрепортаж і документалістику.

Автор фільмів і телесеріалів про Володимира Виноградова.

У боях за Україну від рук російських окупантів загинув український воїн В'ячеслав Зайцев.

2014 року він був серед "кіборгів", які захищали Донецький аеропорт.

Ще в березні 2014-го В'ячеслав долучився до Збройних сил України та воював у зоні АТО. Брав участь у багатьох боях. Зокрема, в обороні Донецького аеропорту, Південного котла та Дебальцевого.

Зараз ви читаєте новину «Пішов з життя журналіст і режисер Леонід Канфер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі