понеділок, 07 березня 2022 09:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Пілоти-вбивці збитого над Харковом винищувача живі - одного вже пов'язали

Пілоти-вбивці збитого над Харковом винищувача живі - одного вже пов'язали
Один із пілотів збитого над Харковом винищувача СУ-25 Росії. Іншого розшукують. Фото: t.me/milinua

У ніч на 7 березня військовослужбовці Нацгвардії України затримали одного з двох пілотів російського винищувача, якого Збройні сили України збила напередодні.

За посадою затриманий пілот є заступником командира авіаційного полку, який дислокувався у Воронежі, повідомили у штабі оборони Харкова "Суспільному".

"Це один із головних учасників та свідків злочинів, які російський агресор чинить проти мирного українського населення. Особисто здійснював три вильоти між Ізюмом і Балаклією. Російський пілот здав своїх координаторів та розповів про злочинні накази", - розповів голова Харківської військової облдержадміністрації Олег Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків після нищівного обстрілу охопили пожежі: показали фото

За його словами, пілота збитого винищувача передали в один із районних відділів поліції у Харкові. Інший російський пілот досі переховується у місті.

"Ймовірно, одягнений у форму льотного складу збройних сил РФ. Просимо місцеве населення надати допомогу при затриманні пілоту", - закликали у штабі.

На відео полонений пілот спілкується із дружиною. За його словами, віддавав накази бомбити українські міста та надавав координати російський командувач генерал Олег Макавецький.

6 березня близько 18.15 у Харкові нацгвардійці збили російський винищувач в районі ХАЗу. Літак прямував у бік станції метро "23 серпня" задля бомбардування житлових кварталів. Повідомлялося, що пілот літака катапультуватися не встиг і загинув на місці.

За добу з 6 по 7 березня щонайменше вісім осіб загинули унаслідок обстрілу та бомбардування Харкова окупантами.

Зараз ви читаєте новину «Пілоти-вбивці збитого над Харковом винищувача живі - одного вже пов'язали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі