субота, 04 листопада 2023 19:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Запоріжжям з вини некомпетентного офіцера загинули бійці ЗСУ та цивільні: подробиці
Оновлено

Під Запоріжжям з вини некомпетентного офіцера загинули бійці ЗСУ та цивільні: подробиці
В одному з прифронтових сіл Запорізької області загинули військовослужбовці Сил оборони України. Фото: скріншот

В одному з прифронтових сіл Запорізької області загинули військовослужбовці Сил оборони України.

Винуватцем їхньої смерті називають некомпетентного офіцера. Відео оприлюднили в Twitter (X).

На кадрах чоловік у військовій формі розповідає про те, що одну із бригад на Запорізькому фронті днями вирішили нагородити за бойові заслуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР розповіли, коли РФ почне обстрілювати інфраструктуру України

За словами воїна, офіцер вирішив провести урочисту побудову бригади для нагородження особового складу прямо у прифронтовому селі Запорізької області. Російські окупанти це побачили і вдарили по скупченню людей.

Внаслідок цього загинуло чимало військовослужбовців, а також цивільних, при цьому точна кількість жертв не називається.

Блогер та громадський активіст Сергій Стерненко заявив, що за подібні "радянські" традиції потрібно карати за спеціальним законом.

Пізніше в мережі почала ширитись інформація, що мова йде про 128-му окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду. Ні бригада, ні Генштаб офіційно поки що не прокоментували трагедію.

Згодом Стратком повідомив, що 3-го листопада на Запорізькому напрямку противник завдав підступних ударів по 26-ти населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах.

Зокрема, вдарив ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці.

Президент Володимир Зеленський закликав українців зважати на сигнали повітряної тривоги, оскільки небезпека лишається значною, незважаючи на посилення ППО.

Зокрема, значна небезпека буде в таких містах, як Харків, Запоріжжя та Херсон. Також у містах і селах Херсонщини, Донеччини, на Чернігівщині, Сумщині. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Під Запоріжжям з вини некомпетентного офіцера загинули бійці ЗСУ та цивільні: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі