четвер, 05 січня 2023 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Під ворожим вогнем були десятки міст і сіл ‒ Генштаб про ситуацію на фронті

Під ворожим вогнем були десятки міст і сіл ‒ Генштаб про ситуацію на фронті
Росіяни обстрілюють прифронтові населені пункти України. Фото: delo.ua

Російські загарбники продовжують обстрілювати з різних видів озброєння прифронтові населені пункти України.

Десятки міст і сіл потрапили під ворожі обстріли минулої доби, повідомляє вранці 5 січня Генеральний штаб ЗСУ.

Так, на Сіверському та Слобожанському напрямках танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Кам'янська Слобода Чернігівської області; Кустине, Майське і Павлівка на Сумщині та Красне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка і Фиголівка Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики вирахували, як швидко РФ використає в Україні іранські дрони

"На Куп'янському та Лиманському напрямках під вогневе ураження потрапили райони 20 населених пунктів. Серед них ‒ Іванівка, Куп'янськ, Дворічна, Вільшана, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне на Харківщині та Макіївка, Площанка і Діброва Луганської області. На Бахмутському та Авдіївському напрямках обстріляно райони понад 40 населених пунктів. Зокрема це - Верхньокам'янське, Білогорівка, Бахмут, Біла Гора, Диліївка, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області", ‒ ідеться у повідомленні.

Росіяни також стріляли на Новопавлівському напрямку. Там під ворожий вогонь потрапили райони населених пунктів Золота Нива, Вугледар, Микільські Дачі та Пречистівка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках під вогнем були райони понад 45 населених пунктів. Від танкових, мінометних та артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Полтавки, Гуляйпільського, Малої Токмачки і Степового Запорізької області. А також Херсон, Новосілка, Тягинка і Садове.

Тим часом на тимчасово захоплених територіях триває примусова інтеграція в правове поле РФ. У Горлівці Донецької області скорочено термін видачі паспортів російського зразка з 30 до 10 діб. Крім того, в регіоні видають номерні знаки та посвідчення водія російських зразків.

Російські окупанти зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському і намагаються покращити тактичне положення на Куп'янському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – ведуть оборону. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Українські захисники нанесли удари по ворогу. У районі Токмака на Запоріжжі вдарили по зосередженню загарбників та їхньої війської техніки. Близько 80 окупантів поранені і мертві. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Під ворожим вогнем були десятки міст і сіл ‒ Генштаб про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі