четвер, 16 травня 2013 16:01

Під Тернополем гниють кілька тисяч туш свиней і корів просто неба
6

Фото: Фото Андрія Яновича

Три тисячі тонн туш мертвих тварин, а також відходів з м'ясокомбінатів та боєнь розкладаються під відкритим небом на території „Ветсанзаводу" у передмісті Тернополя. В грудні минулого року цьому державному підприємству, яке займається утилізацією мертвих тварин та відходів м'ясопереробки, відключили за несплату газ. Відповідно, вся сировина, яка збирається на території підприємства, гниє. Проблема загострилася з потеплінням, коли трупні запахи почали поширюватися за межі території заводу.

„Наш завод є стратегічним державним підприємством. Він завідома збитковий і фінансується з держбюджету. Коштів виділили недостатньо, відповідно, виникла заборгованість. З дня на день обіцяють гроші перевести, але цього не відбувається", ? розповідає директор заводу Петро Кіндрат.

За словами директора, тернопільський „Ветсанзавод" потрапив у катастрофічне становище, завдяки попередньому керівництву.

„В 2010-ому році держава виділила 4,5 мільйонів гривень на реконструкцію. Але їх просто розікрали, не провівши модернізації. Прокуратура ж два роки справою займається, і ще ніякого складу злочину не знайшла. Інші заводи в сусідніх областях витратили гроші ефективно, і тепер в них витрати в три рази менші. А у нас же вони високі і держава їх не покриває", ? каже Кіндрат.

Наразі гниючі туші час від часу дезинфікують.

„Особливо небезпечні для цієї ситуації дощі. Вони можуть знести продукти гниття в ріку Серет, що недалеко заводу", ? зазначає директор.

Місцева прокуратура почала перевірку дотримання законодавства про відходи в діях керівників „Ветсанзаводу".

Зараз ви читаєте новину «Під Тернополем гниють кілька тисяч туш свиней і корів просто неба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі