вівторок, 22 березня 2022 20:51

Під Маріуполем людей тримають у заручниках - бойовики захопили в полон евакуаційну колону

Під Маріуполем людей тримають у заручниках - бойовики захопили в полон евакуаційну колону
Війська так званої ДНР захопили мирне населення в заручники. Фото - Українські новини

Мирне населення, яке евакуювали зеленим коридором - бойовики захопили в полон. Війська так званої ДНР, які стояли під Маріуполем, тримають в заручниках людей з евакуаційної колони біля міста Мангуш.

Про це заявила глава Мінрегінтеграції Ірина Верещук в ефірі телемарафону у вівторок, 22 березня.

Вона пояснила, що рашисти не дотримались домовленості щодо зеленого коридору. Щодо того, чи збираються вони звільняти людей - поки що невідомо.

"Сьогодні на коридорі, який ми спробували ще раз відкрити, є колона автобусів, є працівники ДСНС, яких захопили представники ДНР. Вони стоять біля Мангуша, зараз там зупинилися. Ми намагаємось їх витягти всіма силами... Це визнаний коридор, ми його погодили, погодили з Червоним Хрестом, і зараз людей тримають у заручниках. Повідомляють, що техніка буде вилучена, а людей, можливо, відпустять, а можливо і ні", - розповіла міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хочуть захопити п'ять міст Донбасу – Генштаб

За її словами, з Маріуполя хочуть, але не можуть виїхати понад 100 тисяч людей.

"Коридора немає як такого. А ті, що є, тільки для легкових автомобілів та для тих, хто може йти пішки. Уявіть, людям доведеться йти 10, 20 та більше кілометрів у пункт, де ми могли б їх посадити до автобуса та відвезти до Запоріжжя", - каже Верещук.

Окрім того, Верещук повідомила, що під завалами зруйнованого драмтеатру в Маріуполі ще можуть бути люди. Але рятувальники не можуть дістатися до будівлі через обстріли.

Російська авіація сьогодні скинула дві надпотужні авіабомби на Маріуполь. Місто зазнало ще більших руйнувань. "Ворог продовжує цинічно нищити Маріуполь. Вже вкотре зрозуміло, що окупантів не цікавить місто Маріуполь. Вони хочуть зрівняти його з землею та зробити з нього попелище мертвої землі", - повідомив у Telegram полк "Азов".

Зараз ви читаєте новину «Під Маріуполем людей тримають у заручниках - бойовики захопили в полон евакуаційну колону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі