вівторок, 22 жовтня 2024 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Пара зрадників наводила ракети на п'ять областей України
4

СБУ затримала агентурну пару ФСБ, яка наводила ракети на п'ять областей України

Зловмисниками виявилися 27-річний рецидивіст, колишній наркоторгівець з Краматорська, а також його 34-річна співмешканка, повідомила 22 жовтня пресслужба Служби безпеки.

"Служба безпеки затримала двох агентів РФ, які коригували повітряні удари рашистів по Донецькій, Київській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях. Разом вони шукали швидкий заробіток у Телеграм-каналах, де на них вийшов представник ФСБ і запропонував гроші в обмін на співпрацю. За його вказівкою агенти їздили по регіонах як сімейна пара, збираючи координати для ракетно-бомбових та дронових атак Росії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час повітряних ударів агресора фігуранти мали відслідкувати геолокації ППО, а у разі "прильотів" - уточнювати їхні наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали агента РФ, який шпигував за оборонцями Куп'янська

"При переїздах у різні міста України агенти орендували квартири з видом на потенційні цілі. Після заселення вони встановлювали у вікнах помешкань мобільні телефони з додатковими засобами живлення, які в онлайн-режимі транслювали зображення для рашистів. Служба безпеки завчасно викрила агентів, задокументувала їхні злочини і затримала за місцем проживання у Краматорську, куди вони повернулися, щоб продовжити роботу на ворога", - звітує відомство.

Також у ході спецоперації вилучено всі мобільні телефони, які фігуранти встановлювали у "спостережних пунктах" у різних областях України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили агентам про підозру.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Служба безпеки запобігла втечі до Росії агентки ФСБ, яка шпигувала для ворога на Донеччині. Фігурантка "зливала" окупантам локації українських військ на одному з найгарячіших напрямків фронту - Покровському.

Зараз ви читаєте новину «Пара зрадників наводила ракети на п'ять областей України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі