середа, 16 листопада 2022 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Падіння ракети в Польщі ‒ в РНБО зробили заяву

Падіння ракети в Польщі ‒ в РНБО зробили заяву
Секретар РНБО Олексій Данілов зробив заяву щодо падіння ракети в Польщі. rnbo.gov.ua

Україна готова передати партнерам докази російського сліду ракети, яка впала у Польщі 15 листопада.

Україна також виступає за спільне з партнерами подальше максимально детальне вивчення інциденту. Про це за результатами засідання Ставки верховного головнокомандувача 16 листопада заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, повідомляє пресслужба РНБО.

"Очікуємо також від партнерів інформацію, на підставі якої був зроблений остаточний висновок про те, що йдеться про ракету української ППО", ‒ наголосив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар по Польщі: Дуда повідомив нові дані

Україна, за його словами, просить невідкладно надати доступ до місця вибуху представникам Міністерства оборони та Державної прикордонної служби України.

"Залишаємося повністю відкритими до всебічного вивчення ситуації та узгодження висновків на основі усього комплексу наявних даних", ‒ додав Данілов.

Водночас в РНБО наголошують, що саме Росія та її ракетний терор винні у тому, що сталося в Польщі.

"Офіційна Москва постійно йде на загострення, аби завдати максимальних жертв серед цивільних людей та зруйнувати критичну інфраструктуру. Жодних інших пояснень ексцесів із ракетами бути не може. У зв'язку з цим українська влада нагадує, що убезпечити регіон Центральної Європи від російських ракет можна лише шляхом розбудови дієвого повітряного щита над територією України", ‒ наголошується в заяві РНБО.

Застосовувати 4 статтю договору НАТО поки що, ймовірно, немає потреби. Про це 16 листопада заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Паралельно заяву щодо ситуації в Польщі зробив також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. За його словами, немає підтверджень, що інцидент в Польщі став результатом навмисних дій. Попередня інформація свідчить про приліт ракети української ППО.

Україна покладає на Росію повну відповідальність за вчорашній інцидент із падінням уламків ракет на території Польщі. Про це радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив під час спілкування з пресою 16 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Падіння ракети в Польщі ‒ в РНБО зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі