середа, 01 червня 2022 17:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Оснащені кулеметами та витримують вибухівку - ЗСУ освоюють британські бронемашини "Вовкодав"

Українські захисники почали освоювати британські бронемашини тактичної підтримки Wolfhound ("Вовкодав").

Це шестиколісний вантажний варіант бронетранспортера Mastiff, який своєю чергою є британським варіантом південноафриканського Cougar. Про це повідомляє Міноборони України у Facebook.

"Бронемашини надійшли до України від Великої Британії в рамках пакета оборонної допомоги для нашої держави, зокрема, і для армії. Вдячні британським друзям за підтримку", - наголосили у повідомленні.

Відомо, що "Вовкодави" оснащені великокаліберними кулеметами Browning M2 калібру 12,7 мм. Водночас їх можна озброїти кулеметами різного калібру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон підтримав відправлення в Україну потужнішої зброї

Ці бронемашини розганяються до 90 км/год. У них може пересуватися вісім військових плюс два члени екіпажу.

"Вовкодав" спроєктований так, що броня здатна витримати обстріл зі стрілецької зброї, підрив мін та саморобних вибухових пристроїв", - додали в Міноборони.

Автор: Міноборони
  ЗСУ освоюють британські "Вовкодави"
ЗСУ освоюють британські "Вовкодави"

Берлін працює над процедурою передачі Україні важкого озброєння. Йдеться про сучасну систему протиповітряної оборони IRIS-T, самохідні гаубиці та радари стеження. За словами канцлера Олафа Шольца, Німеччина вже передала для українських бійців частину військової допомоги. Однак поки що йдеться лише про боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Оснащені кулеметами та витримують вибухівку - ЗСУ освоюють британські бронемашини "Вовкодав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі