понеділок, 10 червня 2024 12:06

Окупантів у Рижівці немає - Зеленський повідомив про ситуацію на фронті

Окупантів у Рижівці немає - Зеленський повідомив про ситуацію на фронті
Президент Володимир Зеленський повідомив про ситуацію на фронті. Фото: president.gov.ua

Сили оборони України повністю контролюють ситуацію на Сумщині. У селі Рижівка окупантів на цей час немає.

Ворог там намагався провести операцію пропагандистського характеру. Про це за результатами доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського повідомив президент Володимир Зеленський.

Однак, за його словами, там продовжується активність російських диверсійних груп.

"Їх знищують. І будуть знищувати. Що стосується села Рижівка, окупант спробував реалізувати там операцію пропагандистського характеру. Станом на ранок російський прапор у селі знищено, присутності окупанта немає", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На деяких напрямках фронту ситуація напружена - оперативні дані Генштабу

На Харківщині, за словами президента, тривають контрударні дії ЗСУ.

"Бачимо, які кроки планує ворог та яку передислокацію проводить. Будемо відповідати. Донеччина: найбільш важко. Сили оборони України роблять усе для стабілізації та захисту наших позицій", - наголосив президент.

На південних напрямках ситуація загалом залишається без змін. Українські сили там продовжують посилювати позиції.

"Дякую всім нашим солдатам, сержантам і молодшим офіцерам, які зараз у боях та на бойових постах і повністю реалізовують наші завдання в цій війні. Цей тиждень надзвичайно важливий для українських міжнародних позицій. Дипломатія, щоб досягати необхідних результатів, завжди повинна спиратися на ефективну силу. Саме тому зараз маємо вистояти проти будь-яких російських ударів та провокацій на фронті й у прикордонні. І маємо завдавати окупанту саме таких втрат, які наближають нашу українську перемогу на всіх рівнях", - додав Зеленський.

Глава Чечні Рамзан Кадиров похвалився, що його бойовики підрозділу "Ахмат" нібито захопили прикордонне село Рижівка в Сумській області.

Він опублікував відеоролик, де його бойовики нібито показують таблички "Рижівська бібліотека" і "Рижівська сільська рада".

Зараз ви читаєте новину «Окупантів у Рижівці немає - Зеленський повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі