понеділок, 10 червня 2024 03:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Кадиров заявив, що його бойовики захопили село на Сумщині: українська влада це спростувала

Глава Чечні Рамзан Кадиров похвалився, що його бойовики підрозділу "Ахмат" нібито захопили прикордонне село Рижівка в Сумській області.

Він опублікував відеоролик, де його бойовики нібито показують таблички "Рижівська бібліотека" і "Рижівська сільська рада", йдеться в його Telegram.

Автор: Telegram Кадирова
  Рамзан Кадиров опублікував відео з табличками села Рижівка
Рамзан Кадиров опублікував відео з табличками села Рижівка

Голова Білопільської громади Юрій Зарко у коментарі "Суспільне Суми" повідомив, що у Рижівці на Сумщині немає російських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім дозволив бити американською зброєю по території РФ не лише біля Харківської області

"Ворожі ДРГ також туди заходять регулярно, причому не з квітня, а майже увесь час після звільнення півночі країни навесні 2022. Відео з сільради, яка знаходиться у 700-а метрах від держкордону - це також робота ДРГ, якої там вже немає", - припустив український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він припустив, що це може бути генеральною репетицією перед більш масштабними діями у прикордонні Сумщини і нагадав, що накопичення ворожих сил у прикордонних населених пунктах РФ йде з початку року.

  Село Рижівка на карті
Село Рижівка на карті

Тактика дій росіян біля кордону із Сумською та Чернігівською областями залишається поки незмінною.

Ворог активно застосовує ДРГ, для яких на півночі Сумської області є сприятливі умови - численні лісові масиви, а також обстрілює населені пункти вздовж всієї смуги прикордоння, розповів речник оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ" Вадим Мисник.

За пересуванням підрозділів і техніки з боку Росії дуже ретельно спостерігають, і, відповідно, посилюють ці напрямки.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров заявив, що його бойовики захопили село на Сумщині: українська влада це спростувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі