понеділок, 10 червня 2024 11:40

На деяких напрямках фронту ситуація напружена - оперативні дані Генштабу

На деяких напрямках фронту ситуація напружена - оперативні дані Генштабу
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Загалом російські загарбники завдали по позиціях українських військ та населених пунктах 94 авіаудари. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог, зокрема, застосував 80 КАБів, задіяв 33 дрони-камікадзе, 1411 FPV-дронів, здійснив понад 4400 обстрілів, в тому числі 101 із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

За добу, що минула Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили чотири місця скупчення особового складу та техніки окупантів, три засоби ППО, два засоби ракетних військ і артилерії, одну РЛС та один склад з боєприпасами.

Від початку цієї доби, станом на 10:30, вже відбулося 38 бойових зіткнень. Загарбники здійснили 11 авіаційних ударів із застосуванням 21 КАБ, завдали 52 удари дронами-камікадзе, понад 650 разів обстріляли позиції українських військ та населені пункти.

На Чернігівському та Сумському напрямках противник активних наступальних дій не проводив. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Харківському напрямку ворог також активних дій не проводив. Здійснює перегрупування військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ЗСУ застосовують ракети Storm Shadow i Scalp: у Повітряних силах розповіли

"За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: 89 осіб вбитими та пораненими, знищено дві бойові броньовані машини, чотири артилерійські системи, 13 автомобілів та чотири одиниці спеціальної техніки. Пошкоджено один танк, чотири автомобілі та дві одиниці спеціальної техніки", - йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку ситуація напружена. Від початку доби відбулося вже сім бойових зіткнень в районах Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового. П'ять ворожих атак відбито без успіху для противника. Два боєзіткнення тривають поблизу Степової Новоселівки та Піщаного.

На Лиманському напрямку українськими захисниками успішно відбито сім атак поблизу Дружелюбівки, Невського, Тернів, Торського та Григорівки.

На Сіверському напрямку зазнали невдачі три спроби російського агресора наблизитися до позицій ЗСУ в районах Спірного, Івано-Дар'ївки та Верхньокам'янського. Втрат позицій не допущено.

На Краматорському напрямку українські військові відбили дві атаки окупантів в районах Кліщіївки та Андріївки.

На Покровському напрямку від початку доби відбулося чотири боєзіткнення. Дві атаки ворога в районі Новопокровського відбито. Тривають бойові дії в районах Євгенівки та Новопокровського. Ситуація під контролем Сил Оборони України.

На Покровському напрямку, за уточненою інформацією, за минулу добу ворог зазнав втрат: 269 окупантів вбитими та пораненими, знищено дві бойові броньовані машини, дві артилерійські системи та три автомобілі. Пошкоджено танк, бойову броньовану машину та дві артилерійські системи.

На Курахівському напрямку ситуація дещо напружена. Від початку доби російські війська десять разів намагалися прорвати українську оборону неподалік Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки. Дев'ять ворожих атак відбито, триває бій поблизу Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку російський агресор здійснив одну безуспішну атаку в районі села Копані. Втрат позицій не допущено.

На Придніпровському напрямку підрозділи Сил оборони відбили одну атаку російських загарбників північніше Кринок.

"На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. Сили оборони України вживають усіх необхідних заходів для стримування наступу противника, виснаження його бойового потенціалу та стабілізації обстановки", - додали у Генштабі.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 10 червня склали 519 750 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1190 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог також втрати 10 танків, 13 бойових броньованих машин та 51 артилерійську систему.

Зараз ви читаєте новину «На деяких напрямках фронту ситуація напружена - оперативні дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі