субота, 17 лютого 2024 04:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти зазнають значних втрат, якщо прямо атакуватимуть нові українські позиції - ISW

Окупанти зазнають значних втрат, якщо прямо атакуватимуть нові українські позиції - ISW
Українські бійці відійшли з Авдіївки на укріплені позиції. Фото: Telegram/Вадим Філашкін

Росіяни, ймовірно, зазнають значних втрат, якщо атакуватимуть нові українські позиції у відкритому полі.

Оскільки на нових позиціях зосередилася велика кількість українських військових. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від авіабомб сиплеться стеля: третя штурмова показала відео підвалів Коксохіму

Російські сили, ймовірно, прагнуть утруднити або запобігти виведенню українських військ у надії завдати оперативних втрат ЗСУ в цьому районі, оскільки захоплення Авдіївки саме по собі не принесе жодних оперативних переваг чи можливостей для оперативно значущих наступів.

При цьому експерти ISW вважають, що українським силам можливо доведеться провести контратаки для організованого виведення військ з Авдіївки, щоб таким чином стабілізувати лінію фронту.

Вночі, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що відповідно до отриманого розпорядження, військові ЗСУ вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

Тарнавський сказав, що оточення не допущено. Особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти зазнають значних втрат, якщо прямо атакуватимуть нові українські позиції - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі