середа, 30 листопада 2022 16:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти заявили про призначення нового "директора" ЗАЕС

Окупанти заявили про призначення нового "директора" ЗАЕС
Російські окупанти призначили нового "директора" тимчасово захопленої Запорізької АЕС. Фото: Getty Images

Російські окупанти призначили нового "директора" тимчасово захопленої Запорізької АЕС.

Ним став Юрій Черничук, який до цього начебто обіймав посаду головного інженера в Енергоатомі ("керуюча" компанія для окупованої ЗАЕС. – Gazeta.ua). Про це пише російський "Интерфакс" із посиланням на заяву радника гендиректора концерну Росенергоатом Рената Карчаа.

"Новим директором ЗАЕС і першим заступником гендиректора АТ експлуатуючої організації Запорізької електростанції став Юрій Олексійович Черничук, який у системі координат колишнього роботодавця, концерну НАЕК, займав позицію головного інженера", – сказав Карчаа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Енергодара зав'язався бій між окупантами та партизанами: у росіян втрати

Карчаа стверджує, що Черничук "кілька місяців був ключовою людиною в управлінні станцією, не втрачав зв'язку зі співробітниками АЕС".

Представник російської компанії також стверджує, що керівні посади в управлінні ЗАЕС нібито займають "представники колишнього колективу, які уклали контракт".

"Ознак нашого відходу із Запорізької атомної електростанції, як і з міста Енергодар, немає", – заявив Карчаа.

Найбільша в Європі атомна електростанція, що розташована в тимчасово окупованому Енергодарі на Запоріжжі, була й залишатиметься під контролем Росії.

Про це журналістам заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков 28 листопада. Таким чином представник Кремля заперечив, що російські війська готуються залишити Запорізьку АЕС, передають росЗМІ.

Запорізька АЕС перебуває під контролем російських окупантів з 4 березня 2022 року. З початку війни станцію постійно обстрілюють, через що вона регулярно знеструмлюється.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти заявили про призначення нового "директора" ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі