субота, 25 червня 2022 12:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти з РСЗВ обстріляли житлові квартали під Запоріжжям: є жертви

Окупанти з РСЗВ обстріляли житлові квартали під Запоріжжям: є жертви
Місце обстрілу навіть теоретично не могло бути військовим об'єктом. Фото: t.me/starukhofficial

На Запоріжжі у ніч проти 24 червня загарбники з систем реактивного залпового вогню обстріляли населені пункти, дотичні до обласного центру.

Про наслідки обстрілів розповів у суботу очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в ефірі національного телемарафону.

"Вночі обстріляли Балабино та Малокатеринівку. Стріляли з систем реактивного залпового вогню по житловим кварталам, цивільним будівлям. Вели вогонь з Василівки, з вулиць, де мешкають люди. Окупанти під прикриттям цивільних обстрілюють цивільну інфраструктуру, де немає жодного військового об'єкту", – сказав він.

Декілька людей отримали поранення, унаслідок обстрілу померла собака. Місце обстрілу навіть теоретично не могло бути військовим об'єктом, оскільки це житлова забудова, звичайні вулиці та оселі з городами та маленькими господарствами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артилерійські дуелі й авіаудари: розповіли про поточну ситуацію на Запоріжжі

"Це або акції залякування, або вороги косорукі, косоокі. Скоріш за все, це саме спроба залякати людей. Відстрілялись та швидко втекли. Якби це був день, то були б значні втрати", – додав Старух.

Окупанти окрім привласнення та вивезення минулорічного врожаю зернових та цьогорічного врожаю овочів, фруктів та ягід вже планують зібрати цьогорічний врожай озимих культур. Вивозять його через Крим. Фермерів намагаються силою примусити зібрати врожай, обіцяючи віддати частину з їхньої законної власності.

"Трапляються випадки видачі фальшивих грошей. На колаборацію переважно погоджуються люди, яких звільнили за корупцію, засуджені, колишні представники правоохоронних органів. Вони ведуть свою діяльність як бандити, крадуть там, де це можливо. Яка влада, такі й гроші, фальшива влада – фальшиві гроші", – підсумував очільник ЗОВА.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни.

Попри заяви росіян про бажання провести референдум, окупаційна "влада" не має на це ресурсу, оскільки місцеве населення у переважній більшості відмовляється співпрацювати з ними. Через це загарбники вимушені залучати адміністративний ресурс та спеціалістів з інших окупованих територій або з віддалених регіонів своєї держави.

20 червня російські окупанти захопили Запорізький залізорудний комбінат. Існує загроза зараження поверхневих вод та горизонтів залізною рудою, якщо не працюватимуть насосні станції. Зараз комбінат не працює.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти з РСЗВ обстріляли житлові квартали під Запоріжжям: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі