вівторок, 15 серпня 2023 02:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вивели у Чорне море небезпечного носія "Калібрів" – ОК "Південь"

Окупанти вивели у Чорне море небезпечного носія "Калібрів" – ОК "Південь"
Окупанти вивели в море "Адмірала Макарова". Фото: Мілітарний

В акваторію Чорного моря виведено фрегат "Адмірал Макаров".

Цей фрегат із можливістю несення до восьми "Калібрів", заявив представник Оперативного командування "Південь" Збройних сил України полковник Владислав Назаров у Telegram.

Судном керує колишній український військовий, уродженець Вінниччини, військовий злочинець і колаборант із Росією капітан 1 рангу Григорій Бреєв, який 2014 року зрадив українську військову присягу та склав присягу ЗС РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли можливий новий масований обстріл - експерт розповів

Є також певна активність ворожої стратегічної авіації: виліт декількох Ту-95мс з аеродрому Олен'я, Мурманської области РФ.

"Оперативно реагуємо на сигнали повітряних тривог. Ніякої паніки, лише зосереджені дії. Пам'ятаємо, що Сили оборони напоготові і захищатимуть ваш спокій і життя!", – йдеться у повідомленні.

На День Незалежності України 24 серпня 2023 року Росія може влаштувати масовану ракетну атаку.

Також це може статися на день раніше, або на день пізніше. Або тривати кілька днів у кілька хвиль, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

У цій ситуації рекомендації залишаються ті самі, які діють весь час повномасштабної війни: чуєш тривогу – йди до укриття, прокоментував він.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вивели у Чорне море небезпечного носія "Калібрів" – ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі