пʼятниця, 29 квітня 2022 07:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти штурмують два населені пункти Луганщини - ЗСУ дають "гарну відсіч"
5

Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині станом на ранок 29 квітня точаться бої за село Оріхове Попаснянського району.

Ворог неодноразово намагався штурмувати позиції Збройних сил України також в районі селища Світличне, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гадай в Telegram.

"Наші військові дають гарну відсіч, проте росіяни з усього озброєння відкривають вогонь по населених пунктах, знищуючи будинки та інфраструктуру. Там вже неможливо відновити воду, світло та газ", - написав він.

За його словами, росіяни 10 разів обстрілювали міста області за останню добу. Під вогнем - Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Гірське, Привілля, Попасна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: Пентагон назвав зброю, що стане вирішальною для України

"Чотири рази обстріляли Лисичанськ та двічі - Попасну. В Гірській громаді гучно майже безперервно. У кожному з цих міст є пошкодження житлового фонду та господарчих споруд. В одному із гаражних комплексів полум'я розповсюдилось на значну площу - приборкувати доводилось декілька годин", - додав Гайдай

На фронті українські захисники відбили дев'ять атак ворога. Знищили шість танків, артилерійську систему, 12 одиниць броньованої техніки, автомобіль і зенітну установку. Збили літак, крилату ракету та п'ять безпілотних літальних апаратів, за даними Гайдая.

На підконтрольній Україні Луганщині працюють лише дві лікарні - у Лисичанську та Сіверськодонецьку. Останню окупанти накрили "Градами" 27 квітня. Поприлітало по всіх будівлях лікарняного містечка. Найбільші руйнування - в хірургії. Є постраждалі лікарі, вони посічені осколками. Маємо одну загиблу цивільну.

Російські окупанти знущаються і ґвалтують жінок на захоплених територіях у Луганській області. Матерям погрожують вбивствами дітей, примушуючи шпигувати.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти штурмують два населені пункти Луганщини - ЗСУ дають "гарну відсіч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі