четвер, 12 січня 2023 12:07

Окупанти просять за гроші доносити на сусідів

Окупанти просять за гроші доносити на сусідів
Окупанти б'ють на сполох через українськи партизанів. Фото: antikor.com.ua

На захоплених територіях партизани стали справжньою проблемою для окупаційної влади. Росіяни вигадують різні методи, аби знайти представників руху опору, навіть пропонують місцевим жителям доносити за гроші.

Партизани ефективно наводять українську артилерію на цілі окупаційної армії. Саме вони причетні до вибуху 8 січня на російському складі боєприпасів біля заводу "Гідромаш" у Мелітополі Запорізької області, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Проте небезпечно на окупованих територіях не лише представникам партизанського руху, а й усім, хто підтримує Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мелітополь став цвинтарем для окупантів – Федоров

"Окупанти змішують проукраїнські настрої з партизанською діяльністю. У соціальних мережах рекламують форуми, де жителі повідомляють росіянам про партизанів або будь-кого з проукраїнськими поглядами. Заохочують анонімно доносити на сусідів за гроші, залякують мирних жителів профілактичними бесідами та тортурами", – повідомили ISW зі слів міського голови Мелітополя Івана Федорова.

Він також повідомив, що окупаційні чиновники арештовують проукраїнських жителів і депортують їх, ймовірно, до Росії.

Окупанти перекидають додаткові сили на тимчасово окуповану частину Запорізької області. Водночас розміщувати їх у Мелітополі бояться через партизанів, які передають інформацію українським спецслужбам, розповів мер міста Іван Федоров.

За його словами, Збройні сили України дізнаються про все, що роблять окупанти в Мелітополі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти просять за гроші доносити на сусідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі