четвер, 13 липня 2023 19:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти примусово виселяють українців в РФ і завозять росіян – Генштаб

Окупанти примусово виселяють українців в РФ і завозять росіян – Генштаб
Російські окупанти проводять насильницьку асиміляцію українців на тимчасово захоплених територіях. Фото: Getty Images

Російські окупанти примусово вивозять до РФ громадян з тимчасово окупованих територій України.

На їхні місця загарбники заселяють росіян з малозабезпечених верств населення РФ. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Окупанти продовжують застосовувати практику штучного переселення і насильницької асиміляції українців на тимчасово захоплених територіях України", – пише Генштаб.

У Генічеському районі Херсонської області росіяни розпочали примусове виселення до РФ українських громадян, які до цього часу не отримали або відмовились від отримання російського громадянства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пояснив, як треба судити Путіна

Окупанти вивозять сім'ї з дітьми та осіб похилого віку.

Їх місця проживання загарбники заселяють, зазвичай, представниками національних меншин із малозабезпечених верств населення РФ.

За даними прокуратури, російські загарбники вивезли з України понад 19 тис. дітей з окупованих територій. Діти потрапляли і до Білорусі.

У травні Парламентська Асамблея НАТО визнала геноцидом злочини РФ проти України. Лідери 37 країн підтримали створення спеціального трибуналу.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти примусово виселяють українців в РФ і завозять росіян – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі