понеділок, 23 вересня 2024 05:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін зрозумів, що ядерні загрози "нікого не лякають" - ISW

Путін зрозумів, що ядерні загрози "нікого не лякають" - ISW
Ядерні погрози Путіна не подіяли на Захід. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін почав усвідомлювати, що західні чиновники не сприймають серйозно ядерні погрози з боку Росії.

У зв'язку з цим, Путін, імовірно, розробляє невизначену, більш нюансовану й обмежену інформаційну відповідь на майбутню згоду Заходу на удари ЗСУ далекобійною зброєю по об'єктах на території Росії, пише The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін боїться, удари вглиб Росії пришвидшать воєнну поразку РФ - аналітик при РНБО

За словами одного з російських чиновників, в Москві усвідомили, що ядерні загрози "нікого не лякають". А російський академік, що має тісні зв'язки з високопоставленими російськими дипломатами, зазначив, що партнери Росії на "Глобальному Півдні" дуже незадоволені ядерними погрозами.

Водночас Інститут вивчення війни не може самостійно перевірити правдивість джерел Washington Post. Однак ці повідомлення узгоджуються з різними оцінками ISW щодо того, як Кремль використовує ядерне брязкання шаблями для стримування Заходу, та що такі меседжі не свідчать про готовність Росії застосувати ядерну зброю.

"Тонко завуальовані погрози Кремля про ядерну конфронтацію спрямовані на зрив та відтермінування ухвалення ключових рішень у політичних дискусіях на Заході щодо подальшої військової допомоги Україні. ISW продовжує вважати, що Росія дуже малоймовірно застосує ядерну зброю в Україні або деінде", - йдеться у звіті.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що розглядає можливість зміни ядерної доктрини РФ.

Він сказав, що може зробити це у відповідь на нібито дискусії на Заході про "зниження порогу для використання ядерної зброї та розробку менш потужної зброї".

Зараз ви читаєте новину «Путін зрозумів, що ядерні загрози "нікого не лякають" - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі