понеділок, 23 вересня 2024 01:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Після атаки на Запоріжжя мер Конотопа попередив містян про небезпеку: що таке удосконалена КАБ

Після атаки на Запоріжжя мер Конотопа попередив містян про небезпеку: що таке удосконалена КАБ
Росіяни вдосконалили модуль планування і корекції КАБу. Фото: t.me/SemenikhinArtem

Мер Конотопа і АТОвець Артем Семеніхін закликав містян серйозно ставилися до сигналів повітряної тривоги.

Він пояснив, яку небезпеку несуть авіабомби окупантів з удосконаленим модулем планування і корекції. Саме такою зброєю було вперше атаковане Запоріжжя цієї ночі. І так само може бути атаковано Конотоп. Про це Семеніхін написав у Телеграм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не здумайте робити цього над містом" - мер Конотопа застеріг охочих збивати Shahed з власної зброї

"Нікого не хочу лякати, тим паче проти ночі. Просто до роздумів і з метою щоби ви серйозно ставилися до сигналів повітряної тривоги. Ми вже добре знаємо, що москалі постійно удосконалюють модулі УМПК (універсальний модуль планування і корекції). Це така штука з легкого металу у вигляді крил, які чіпляють на ФАБ (фугасна авіабомба) і в результаті цієї не складної модернізації утворюється КАБ. Усі вже давно стали помічати, що москалі навчили їх (КАБи) маневрувати під час польоту. Очевидно встановили більш вдосконалену систему корекції і управління", - написав мер.

Він зазначив, що успіхи росіян на Донбасі - це результат роботи їхньої авіації, яка скидає ті КАБи.

За словами Семеніхіна, КАБи мають бойову масу (ті, що по нас застосовують) від 250 кілограмів і до трьох тон. Для порівняння: вага стандартної міни 120 калібру становить приблизно 16 кілограмів, вага артилерійського снаряда 152 калібру приблизно 46 кілограмів.

Відповідно виходячи з вище наведеного, найменший КАБ 250 - це майже як шість арт. Снарядів 152 калібру.

Семеніхін зауважив, що Конотоп знаходиться приблизно на такій самій відстані як і Запоріжжя від точок звідки можливий пуск цих авіабомб. Тому існує цілком реальна загроза й для міста.

"Відповідно можна сказати, що кацапи не зупиняються над вдосконаленням цієї смертоносної зброї і Курська операція нашого Генштабу - є просто неймовірно потрібною річчю, щоби не дозволити москаликам бити КАБами ще й по нашому місту", - написав мер.

У ніч на 23 вересня росіяни атакували КАБом Запоріжжя.

Поранення отримали шестеро людей.

По місту було завдано удару керованою авіаційною бомбою ФАБ-250 з універсальним модулем планування та корекції. За останніми даними нові УМПК дозволяють збільшити дальність пуску до 80 км.

Зараз ви читаєте новину «Після атаки на Запоріжжя мер Конотопа попередив містян про небезпеку: що таке удосконалена КАБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі