понеділок, 18 липня 2022 22:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти готуються до псевдореферендуму – Гайдай

Окупанти готуються до псевдореферендуму  – Гайдай
Російські окупанти бояться контрнаступу української арміїі, розповів Сергій Гайдай. Фото: Facebook-сторінка

Російські окупанти на тимчасово захопленій території Луганської області готуються до псевдореферендуму про "приєднання" до Росії.

Загарбники створили "штаб", повідомив голова обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у Facebook.

"Окупованими містами загарбники роздають газети з матеріалами про "позитив" рашистського режиму. Окупаційна влада вже створила "штаб" з підготовки псевдовиборів", – розповів Гайдай.

Окупанти планували псевдореферендум на 11 вересня, але можуть раніше, повідомив голова адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рашисти, готуйтесь" – партизани передають "привіти" окупантам і колаборантам

"Тішить настрій місцевого населення тимчасово окупованих територій – люди чекають на деокупацію. І в Луганську, і в Алчевську, і в Кадіївці. В усіх населених пунктах української Луганщини", – повідомив Гайдай.

"Невелика частина Луганської області тримається. Західна далекобійна артилерія порушила плани рашистів по захопленню двох східних областей", – також розповів.

Ворог має величезні логістичні проблеми через знищення складів з боєприпасами. Окупанти бояться контрнаступу української арміїі, тому проводять агітацію на окупованих територіях про "приєднання" до Росії, повідомив Гайдай.

Також голова адміністрації розвіяв чергову брехню російської пропаганди.

"Розвінчуємо свіженькі фейки роспропаганди: Himars чеченцям не продаємо за мільйон доларів, в Рубіжному було лише процвітаюче фармпідприємство, біолабораторія як і Сєвєродонецьке море – хвороблива вигадка рашистів", – написав.

Окупанти у тимчасово захопленому місті Мелітополь Запорізької області розпочали підготовку до псевдореферендуму. Ходять по домівках і збирають дані, повідомляв мер Іван Федоров.

Колаборант, колишній "регіонал" Євген Балицький заявив про псевдореферендум на осінь.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти готуються до псевдореферендуму – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі