середа, 24 серпня 2022 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти досі не можуть захопити всю Луганщину, у двох селах йдуть запеклі бої – Гайдай

Окупанти досі не можуть захопити всю Луганщину, у двох селах йдуть запеклі бої – Гайдай
За словами Сергія Гайдая, місто Сіверськодонецьк на Луганщині нині майже повністю зруйноване. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Місто Сіверськодонецьк на Луганщині нині майже повністю зруйноване. Хоча трималося воно півтора місяця.

Тим не менш, окупанти не можуть похвалитися, що захопили всю Луганщину. Нині росіяни не контролюють два населених пункти області, розповів в етері телеканалу Перший Західний голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чіплятися" не було за що": Гайдай розповів,чи можна було втримати Сіверськодонецьк

За його словами, у цих двох селах зараз тривають запеклі бої.

"Вони іноді переходять з-під контролю ЗСУ до окупантів, потім – навпаки. Там постійно йдуть бої. Ситуація може змінитись будь-якої години. Але Луганщина протрималась майже пів року. Увесь цей час російська армія втрачала величезну кількість техніки й особового складу. І поки Луганська область трималась, ми робили це без західного озброєння, воно почало надходити пізніше", - сказав Гайдай.

За його словами, зброя, яка надходить від партнерів, нині допомагає зупинити російську армію. Щоб відвоювати захоплені міста, потрібно значно більше сучасного озброєння.

На Луганщині ніч перед Днем Незалежності була неспокійною. Міста і села та українські позиції на межі Луганської та Донецької областей витримали три ракетні удари та одну атаку з повітря. Було також 35 потужних обстрілів з артилерії, мінометів та РСЗВ.

У ніч на 22 серпня росіяни сім разів вдарили ракетами по Луганщині. Позиції українських військових там обстрілювали 11 разів. Застосували ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти досі не можуть захопити всю Луганщину, у двох селах йдуть запеклі бої – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі