понеділок, 11 липня 2022 19:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти стріляли по Одещині: деталі

Окупанти стріляли по Одещині: деталі
Над Одеською областю збили ракету Х-31 Фото: "Діалог"

Російські окупанти обстріляли Одеську область.

Били з авіації ракетами Х-31. Їх збили українські системи протиповітряної оборони, повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

"Зрозуміло, що ворог намагається зламати нашу систему протиповітряної оборони та лінію оборони підрозділів Збройних сил України на узбережжі. Ворог продовжує тактику терору. Б'є по сільгоспугіддях у нашій області та намагається влучити в інфраструктурні об'єкти", – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог чотирма ракетами вгатив по Одещині

Ракети Х-31 важкі у виробництві. Дев'ять років у Радянському Союзі витратили на їхнє створення. Але цим ракетам не вдасться знищити українські засоби ураження, що битимуть не лише по російських літаках, а й по російських кораблях.

"Керченська протока, Керченський міст. На все свій час", – додав Братчук.

В Чорному й Азовському морях є мінімум два ворожих кораблі з ракетами "Калібр". Треба пам'ятати про ракети й у тимчасово окупованому Криму.

В акваторії Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на ураженні важливих об'єктів військової та цивільної інфраструктури крилатими ракетами, блокуванні дій і засобів Військово-морських сил та Державної прикордонної служби України.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти стріляли по Одещині: деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі